Realme 8 Pro inceleme: Tam 108MP kameraya sahip!

maxresdefault 1

#İŞBİRLİĞİ

Realme 8 Pro, “Sonsuzluğu yakala” sloganı ile ön plana çıkarılıyor. Orta seviyede en güçlü akıllı telefonlardan bir tanesi. Öyle ki, bu telefonda tam 108MP değerde kamera yer alıyor. Tabii dahası da var. Şimdi detaylara geçelim.

Realme 8 Pro, mavi ve siyah olmak üzere iki renk seçeneği sunuyor. Bize, deneyimleyebilmemiz için siyah rengi geldi. Ürünün arka yüzeyi, parlak ve farklı ışık açılarında hoş sunumlar gerçekleştirebiliyor. Arka tarafta en dikkat çekici unsur ise, haliyle yapay zekâ destekli 4’lü kamera sistemi. Ön tarafa geldiğimizde ise, oldukça ince çerçeveli, 6.4 inç değerde ekranımız var.

Realme 8 Pro, 8.1mm kalınlıkta ve 176 gram ağırlıkta. Pek çok rakibine kıyasla daha ince ve hafif olduğunu söyleyebiliriz. Ürün, çoğu kez tek elde rahatlıkla kullanılabiliyor. Pantolon cebinizde taşıdığınızda da bir rahatsızlık hissetmiyorsunuz.

6.4 inç değerde Super Amoled ekranla geliyor

Telefon, 6.4 inç değerde ekrana sahip. Bu ekran, Super Amoled teknolojisi üzerine inşa edilmiş ve FHD+ çözünürlük sunuluyor. %90.8’lik bir ekran çerçeve oranından söz edebiliriz, ki bu güzel bir değer.

Görüntüleme tarafında biraz daha bilgi verecek olursak, ekranda HDR10+ desteği ve 1000nit’e kadar parlaklık değeri mevcut.

Tüm bunların anlamı, ekranın daha iyi renkler üretebilmesi, dolayısıyla da görüntülerin daha net ve canlı detaylarla akıcı olarak sunulabiliyor olması. Özellikle HDR10+ destekli dizi ve film platformlarında bir şeyler izlerken görüntü kalitesi sizi büyük ihtimalle etkileyecektir.

Tabii ki bu ekran, güzel grafiklere sahip oyunların canlı ve akıcı detaylarla deneyimlenebilmesi için de ideal.

Ekran ayarları başlığına gittiğimizde, ekran rengi modunu değiştirebilir ve göz rahatlığı modunu aktifleştirebilirsiniz. Böylece gözleriniz rahatsız olmadan uzun süreli kullanımlar gerçekleştirebilirsiniz.

180Hz değerde dokunma örnekleme değeri bulunan ekran, en ufak dokunuşlarınızı dahi algılıyor ve yumuşak bir kullanım deneyiminin kapılarını aralıyor.

Ek olarak, ekrana yedirilmiş olarak gelen parmak izi okuyucu sensörün de çok hızlı çalıştığını belirtmeliyiz. Güvenlik önemli ve isterseniz ön kamera desteğiyle yüz tanıma sistemini de aktifleştirebilirsiniz.

Realme 8 Pro inceleme: Tam 108MP kameraya sahip!

Qualcomm Snapdragon 720G işlemci

Qualcomm Snapdragon 720G işlemci, önceki nesle kıyasla; GPU tarafında %10, GPU ve ekran performansı tarafında da %75’lik iyileştirme sunuyor.

Ürünümüz, aynı zamanda 6GB LPDDR4X RAM ve 128GB UFS 2.1 dahili depolamaya sahip. İsterseniz microSD kart ile depolama miktarını artırma şansınız da var.

Telefonumuz, Android 11 işletim sistemiyle geliyor. Arayüz tarafında da realme UI 2.0 tercih edilmiş. Daha evvel bir Realme telefon kullanmamış olsanız bile, telefona birkaç dakika içinde alışmanız olası. Ekran geçişleri akıcı ve uygulama çalıştırma performanslarından da memnun kaldık.

Ek olarak, isterseniz arayüzde pek çok düzenleme de yapabilirsiniz. Realme, burada size pek çok özelleştirme imkânı sunuyor. Bunun için Ayarlar başlığı altındaki Kişiselleştirmeler başlığına gidebilirsiniz. Renklerden kullanılan yazı tipine, uygulama düzeninden uygulamaların logo stillerine kadar pek çok detay sizi bekliyor.

Peki telefonun oyun çalıştırma performansı nasıl?

Telefonda, popüler yarış oyunlarından Asphalt 9’u uzun süre deneyimledik. Oyun, heyecanlı yapısı ve iyi grafikleriyle ön plana çıkıyor ve bu cihazda rahatlıkla oynayabildik.

Tabii görsel kalite kadar işitsel detaylar da önemli. Realme 8 Pro’da yüksek çözünürlüklü ses sertifikasına sahip bir ses sisteminin olduğunu da söylemeliyiz.

Oyun deneyimlerimiz boyunca cihazda aşırı ısınma faktörüyle karşılaşmadığımızı da ekleyelim.

108MP değerde ana kamera

Realme 8 Pro, arka tarafında yapay zekâ destekli dörtlü kamera sistemine sahip: 108 + 8 + 2 + 2MP.

Tabii bu dörtlü içinde en çok dikkatimizi çeken, 108MP’lik kamera. Samsung’un güçlü ISOCELL HM2 sensörünü kullanan bu kamera, deyim yerindeyse “zirve” anlamını taşıyor.

Tam 12000×9000 çözünürlükten söz edebiliriz. Ayrıca bu kameramız, f/1.88 açıklık değerine sahip. Yani hem iyi ışıklı ortamlarda hem de düşük ışıklı ortamlarda net detaylar yakalayabilirsiniz.

Bir örnek vermemiz gerekirse, 108MP’lik kamerayla bir fotoğraf çektikten sonra, bu büyük fotoğraf içinden sevdiğiniz bölümleri de ayrı ayrı fotoğraflar olarak kesip alabilirsiniz. Üstelik, kalite kaybı olmadan.

8MP değerde kameramız, sunduğu 119 derecelik ultra geniş açı faktörü sayesinde; dar alanlarda daha fazla detay, kalabalık grup çekimleri ve manzara çekimleri için güzel performans sunuyor.

2MP değerde makro kamera ile 4cm’lik mesafeden yakın plan detaylar elde edebilirken,

2MP derinlik sensörü sayesinde de arka plan detaylarını bulanıklaştırarak ön plandaki kişi ya da objeleri net detaylarla yakalayabilirsiniz.

3X ultra zoom özelliğini de unutmayalım. Bu özellik, neredeyse kalite kaybı olmadan detaylara yakınlaşmanıza ve daha iyi çekimler yapabilmenize imkân sunuyor.

Cihaz, 1080p 60FPS ve 4K 30FPS’de video çekimlerinize de izin veriyor. Çekim modları arasında gezindiğimizde, “Çift görüntülü video” (Aynı anda hem ön hem de arka kamerayla video kaydı) ve “AI karışık portre” (İki videonun üst üste bindirilerek birleştirilmesi) dikkatimizi çekti.

Kameraların, özellikle de ana kameranın performansından gayet memnun kaldık.

Geliştirilmiş gece çekim modu sayesinde de, pek çok rakibe kıyasla daha canlı renklere ve daha net detaylara sahip sonuçlar elde edebiliyorsunuz.

Ön taraftaki kameramız ise, 16MP değerde. İnternet üzerinden yapacağınız görüntülü görüşmeler ve selfie çekimler için iyi performanslar sunuyor. İster güzelleştirme modunu aktifleştirin, ister HDR, isterseniz de farklı çekim filtrelerini deneyin. Örneğin, AI renkli portre modundayken farklı videolar çekebilirsiniz. Aynı zamanda, iki görüntüyü birleştirerek ortaya yeni bir video çıkarabildiğiniz AI karışık portre modu ön kamerada da mevcut. Ön kamera, 1080p 30FPS değerde videolar da çekebiliyor.

50W SuperDart hızlı şarj sistemi

Realme 8 Pro, 4500mAh değerde pile sahip ve bu pil, tek şarj ile 1 günü rahatlıkla çıkarmanıza imkân sunuyor. Ürün, aynı zamanda oldukça dikkat çekici bir hızlı şarj teknolojisine de sahip. 50w SuperDart şarj sistemi sayesinde, ürünü 17 dakikada %50’ye kadar şarj edebiliyorsunuz. 47 dakikada ise, tamamen şarj olabiliyor. Ayrıca telefonumuz, ters şarj özelliğine de sahip. Yani destekli başka bir ürünü de telefonunuzla şarj edebilirsiniz.

Yani kısacası, şarjınız azalsa bile dakikalar içinde tekrar şarj etme şansınız var. Diyelim ki yanınızda şarj adaptörünüz yok ve pil seviyeniz de çok azaldı. Bu gibi durumlarda süper güç tasarruf modunu aktifleştirerek ekstradan saatlerce kullanım gerçekleştirebilirsiniz.

Toparlamak gerekirse…

Realme 8 Pro, an itibarıyla firmanın en iddialı modellerinden bir tanesi. 108MP değerde kamera, akıllı telefonlarda nadiren karşılaştığımız bir detay. 6.4 inç değerde Super Amoled ekranı ise, bir şeyler izlemek, oynamak ve okumak için ideal. Tabii pil kapasitesi ve hızlı şarj özelliği de dikkat çekici. Eğer yeni bir akıllı telefon alma düşünceniz varsa, Realme 8 Pro’yu da göz önünde bulundurmanızı öneriyoruz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Oppo Enco Buds inceleme: Uygun fiyata güçlü kablosuz kulaklık