Realme 13 Pro Serisine İlgi Büyük

Realme 13 Pro

Geçtiğimiz hafta resmi olarak tanıtılan Realme 13 Pro ve 13 Pro+, kullanıcılardan büyük ilgi görüyor. Ön sipariş rakamları oldukça etkileyici.

Son dönemde adından sık sık söz ettiren Realme, merakla beklenen yeni orta segment telefonları Realme 13 Pro ve 13 Pro+’ı geçtiğimiz hafta resmi olarak tanıttı. Bu etkinlikten kısa süre sonra da bu iki telefonu ön siparişe açtı. Satışlarına dün itibarıyla başlanan bu iki telefon, ön sipariş aşamasında kullanıcılardan büyük ilgi gördü. Öyle ki Realme bu telefonların daha şimdiden 100 bin ön sipariş aldığını söylüyor. Bu da telefonlara ilginin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor. Realme 13 Pro ve Pro+’ın sonraki haftalarda bu performansı koruyup koruyamayacağını bekleyip göreceğiz.

realme 13 pro

Realme 13 Pro da 13 Pro+ da 6.7 inçlik kıvrımlı AMOLED bir ekrana sahip. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Her iki telefon da Snapdragon 7s Gen 3 yonga setinden güç alıyor. Bu yonga setine tercihe göre 8 ya da 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara üç farklı seçenek sunuluyor: 128, 256 ya da 512 GB. Her iki telefonda da 5200 mAh’lık bataryalar bulunuyor. Pro+ modelinde 80W SuperVOOC hızlı şarj özelliği bulunuyor. Pro modelinin şarj hızı ise 45 W.

Hem Realme 13 Pro’nun hem de Pro+’ın ana lensi 50 megapiksel. Ancak Pro+ modeli Sony LYT-701 sensörü kullanırken, Pro modelindeki sensör Sony LYT-600. Pro+ modelinde ona 8 megapiksellik geniş açılı lens ile 50 megapiksellik telefoto kamera eşlik ediyor. Pro modelinde ise telefoto kamera bulunmuyor. Her iki telefonun da selfie kamerası 32 megapiksel. Realme’nin en son teknoloji olarak tanımladığı yapay zeka programı HYPERIMAGE+, bu kameraların performansını daha da arttıracak.

Realme 13 Pro+’ın en düşük modeli 394 dolara, Pro’nun en düşük modeli ise 320 dolara satışa sunuldu.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek