Quick Charge 3.0 hızlı şarj özelliği duyuruldu!

qualcomm quick charge 3 0 duyuruldu

Qualcoom’un hızlı şarj teknolojisi Quick Charge yenilendi. Yeni  Quick Charge 3.0 teknolojisi duyuruldu. Önceki teknolojiye göre çok daha hızlı şarj süresi vaad eden yeni Quick Charge 3.0 teknolojisinin detayları haberimizde.

qualcomm-quick-charge-3-0-duyuruldu

İşlemci üreticisi Qualcomm, yeni hızlı şarj teknolojisini duyurdu. Yaklaşık 2 yıldır hayatımızda olan Quick Charge teknolojisi üçüncü jenerasyonu ile karşımızda. Yeni teknolojiyle birlikte akıllı telefonların şarj olma süresi daha da hızlanıyor. İlk Quick Charge teknolojisine göre iki kat, Quick Charge 2.0’a göre %27’lik bir hız artışı söz konusu. Sadece 35 dakikada akıllı telefonunuzu %80 oranında şarj etmeniz mümkün. Üstelik Quick Charge 3.0 çok daha verimli. Modele göre değişmekle birlikte %38 ve %45 arasında daha verimli olan 3. jenerasyon hızlı şarj teknolojisi, uyumlu adaptörlerle birlikte çalışıyor.

Quick Charge 3.0 teknolojisi C tipi USB portlarını destekliyor. Böylece 2016 yılında çıkacak amiral gemilerini destekleyecek. Snapdragon 820, 620, 618, 617 ve 430 işlemcilere sahip akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar Quick Charge 3.0 teknolojisini destekleyecek. Quick Charge 3.0 destekleyen şarj adaptörleri INOV teknolojisi sayesinde cihazın bataryasının şarj olacağı ideal voltaj aralığını kendi belirleyebilecek. 3.6V ve 20V arasında 200 mAh artışlarla bataryalar en ideal aralıkta şarj olarak sağlıklı bir şekilde çalışacak.

Nano Teknolojisi Güneş Enerjisi işine de el attı!