Psikologlar kendinizi mutlu etmenin 3 önemli yolunu açıkladı

Psikologlar kendinizi mutlu etmenin 3 önemli yolunu açıkladı

Psikologlar kendinizi nasıl mutlu edeceğiniz ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte tüm detaylar.

Altı yıldır Finlandiya dünyanın en mutlu ülkesi oldu. Ancak Finlandiyalı psikoloji araştırmacısı ve filozof Frank Martela, oradaki insanların hayata karşı olumlu bir bakış açısıyla doğduklarını düşünmek yaygın bir yanılgıdır diyor: “Finlandiya’nın en az mutsuz insanlara sahip ülke olduğunu söylemek daha doğru olur.  Martela, bunun büyük ölçüde Finlandiya toplumunda yaygın olan ve mutluluğun artmasına yardımcı olan üç ilkeden kaynaklandığını söylüyor: Güçlü bir topluluk ve bağlılık duygusu ,, Başkaları için iyilik yapmak, Kendisi için net bir amaç bulmak. Psikolog Martela’ya göre bu ilkeler çok “önemli”ler ve bunları günlük yaşamınıza dahil edebilirsiniz.

Psikologlar kendinizi mutlu etmenin 3 önemli yolunu açıkladı

Psikolog Martela, “Etrafınızda sizi önemseyen ve önemsediğiniz insanların olması insanları mutlu ediyor” diyor. “Neyse ki bu, çok zor maddi koşullar altında bile geçerli olabilir.” Araştırmalar, arkadaşlarla takılmak, aileleri ziyaret etmek ve kart oyunları ya da diğer eğlenceli aktiviteler aracılığıyla başkalarıyla bağlantı kurmak olduğunu gösteriyor.

Başkaları için iyilik yapmaya gelince, 2023 yılında Ohio Eyalet Üniversitesi’nde kaygı, depresyon ve stres yaşayan 122 kişiyle yapılan bir araştırma, başkaları için iyilik yapmanın onlara daha büyük bir yaşam doyumu ve mutluluk duygusu verdiğini buldu. Bunlar, örneğin küçük eylemler olabilir. Birine bugün harika göründüğünü söylemek ya da bir meslektaşına bir projede yardım etmek ya da sevdiği birine düşünceli bir hediye almak gibi.

Martela şöyle diyor: “Birine yardım ettiğinizde, başkaları üzerinde olumlu bir etki yarattığınızda, kendi mutluluğunuz ve anlamlılık duygunuz artar.” Dayanışma duygusunu geliştirin.”

“Amacınızı” bulmak üçü arasında en zoru olabilir. Eğer bu konuda emin değilseniz, sizi hayatta neyin mutlu ettiğinin bir listesini yapın,” diyor.

Samsung Galaxy telefonları için uydu bağlantı özelliği geliyor