PS4’ün Başarısında Çözünürlüğün Payı Yüksek

Nielsen tarafından hazırlanan yeni bir rapor, PS4’ün Xbox One’a karşı üstünlüğünde çözünürlük kalitesinin oldukça etkili olduğunu gözler önüne serdi.

Sony tarafından 2013 yılının Kasım ayında piyasaya sürülen PlayStation 4 kullanıcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanmış ve aynı dönemde piyasaya sürülen rakibi Xbox One’ı açık ara geride bırakmayı başarmıştı. PlayStation 4’ün rakibine karşı kurduğu bu üstünlükte Xbox One‘ın çıkışında yürütülen yanlış pazarlama kampanyaları ve PS4‘ün daha ucuz olması etkili olmuş olsa da, Xbox One’ı daha cazip hale getirmek için sıkı bir çalışma yürüten Microsoft geçtiğimiz aylarda bu konularda durumu eşitlemeyi başardı.

xboxps4

Microsoft’un yürüttüğü bu sıkı çalışma ve fiyat indirimleri sonrası Xbox One‘a karşı üstünlüklerinin birçoğunu kaybeden PlayStation 4, bu yılın Ocak ayında ilk kez rakibine geçilmiş olsa da, bu ay durumu düzelterek bir kez daha öne geçmeyi başardı. Peki Xbox One’ın pazarlama kampanyasında yapılan geliştirmelere rağmen PS4’ün bir adım önde kalmasına ne neden oldu?

Araştırma şirketi Nielsen tarafından hazırlanan yeni rapora bakılacak olursa, PlayStation 4‘ün rakibine karşı üstünlüğünü korumasının en önemli nedeni çözünürlük. Nielsen tarafından yürütülen araştırmada PS4 sahipleri tercihlerinin nedenleri olarak sırasıyla çözünürlük, Blu-ray oynatma özelliği, işlemci hızı ve oyun seçkisi derken, Xbox One kullanıcılarının nedenleri sırasıyla marka, yenilikçi özellikler, işlemci hızı ve özel oyunlar oldu.

Internet Explorer’dan Neden Vazgeçildiği Belli Oldu