Pokemon GO’dan Daimi Yasaklar!

PoGo screen1

#İŞBİRLİĞİ

Mobil dünyada tam bir çılgınlık haline dönüşen ve Facebook, Whatsapp gibi uygulamaları bile geride bırakan Pokemon GO’nun üreticisi Niantic, bazı açıkgöz kullanıcılara sert uyarılarda bulundu.

Niantic, GPS konumlarını değiştirmek için Fake GPS türü uygulamalardan faydalanan kullanıcılara çok ciddi bir rest çekti. Niantic, buna göre, eğer herhangi bir kullanıcı GPS konumunu değiştirmek için bir yazılım kullanırsa, oyundan ömür boyu mahrum edilecek.

Pokemon GO

Niantic, “Bu yasak; sahte konum göstermek, GPS yongasını yanıltmak, emülatör kullanımı veya modifiye edilmiş, orijinal olmayan Pokemon GO üçüncü parti yazılımlarını içerir ama bunlarla sınırlı değildir. Onaylanmamış her türlü üçüncü parti uygulaması da yasağa dahildir.” açıklamasında bulundu.

Niantic buna ek olarak; “Pokemon GO’da adil, eğlenceli ve yasal bir ortam sunmayı hedefliyoruz. Bunun için gereken her türlü çabayı göstereceğiz. Hile-karşıtı yazılımlarımızı da her geçen gün, daha üst seviyeye taşıyoruz. Dünyanın en popüler oyununda, hiçbir eksiğe mahal vermemekte kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

HaxtonBot, PokeMobBot gibi yazılımlar sıkça kullanılarak rekabeti baltalıyor. Fake GPS Locator gibi uygulamalar ise, evinden bile çıkmayan kullanıcıların, dünyanın dört bir yanında haksız Pokemon toplamasına olanak tanıyor. Polygon ise “Hafif hile” seviyesinde değerlendirilip, “uyarı” kapsamına giriyor. Elbette tekrarında, daimi yasaklama cezası gelebiliyor. Niantic haklı olarak buna bir kez ve sonsuza kadar son vermek niyetinde.

Yeni HTC Desire’lar Yıl Sonunda Satışta!