Poco F7 beklenenden daha erken piyasaya sürülebilir

poco f7 2

Bu ayın başlarında IMEI veritabanında listelenen bir cihaz cihaz, Poco F7’nin yakında piyasaya çıkabileceğine dair ipuçları verdi.

“2412DPC0AG” model numarasını taşıyan bu telefonun Poco F7 olduğu düşünülüyor. Bu durum başlangıçta bazı soru işaretleri yarattı çünkü Poco F6 serisi sadece üç ay önce, Mayıs 2024’te piyasaya sürülmüştü. Hal böyle olunca, Poco F7’nin en erken 2025 yılının 2. çeyreğinde tanıtılması bekleniyordu.

Ancak son gelişmeler Poco’nun F serisi lansman döngüsünü hızlandırdığını gösteriyor. IMEI listelemesinin ardından, aynı model numarası EEC sertifikasyonunda da yer aldı. Sertifika, cihazın özellikleri hakkında fazla bilgi vermemiş olsa da cihazın beklenenden daha erken piyasaya sürülebileceğini düşündürüyor.

Poco F7

Geçmiş lansmanlara bakıldığında, Poco F6 Ocak 2024’te EEC sertifikası aldı ve Mayıs 2024’te resmi olarak tanıtıldı. Bu döngüye göre Poco F7 serisi de benzer bir süreç izlerse, Aralık 2024’te bir lansman görebiliriz. Ayrıca, model numarasındaki “2412” kodu da bu takvimi destekler nitelikte—”24″ yılı ve “12” ayı işaret ediyor olabilir. Ancak bunun yalnızca bir spekülasyon olduğunu ve Poco tarafından henüz resmi bir onay gelmediğini belirtmekte fayda var.

F7’nin, Redmi Turbo 4’ün küresel pazara yeniden markalanmış bir versiyonu olması bekleniyor. Öte yandan,  F7 Pro’nun da Çin pazarına yönelik olan Redmi K80’in uluslararası versiyonu olacağı konuşuluyor. Redmi K80 serisinin bu yılın Kasım ayında Çin’de piyasaya sürülmesi beklendiği için, Poco F7 serisinin Aralık ayında küresel pazara tanıtılması hala oldukça olası görünüyor.

Xiaomi üç katlanabilir telefon üzerinde çalışıyor