PlayStation 5 güncellemesi yepyeni özellikler getirecek

PlayStation 5 Türkiye fiyatı

PlayStation 5 güncellemesi uzun bir süredir bekleniyordu. Henüz birçok kişi bu oyun konsoluna ulaşamasa bile kimileri güncelleme almayı başardı. İşte merak edilen detaylar.

İlk büyük sistem yazılımı güncellemesi olarak da bilinen PlayStation 5 güncellemesi bazı ek özellikler kazandı. Ayrıca kimi iyileştirmelere yer verildi. Buna göre Sony bu güncellemenin bütün dünyadaki PlayStation 5 sahiplerine gönderileceğini ifade etti. Bu güncellemenin göze çarpan 2 detayı oyunların uyumlu harici USB sürücüleri depolaması ile ilgili oldu.

Oyunlar ve oyun konsolları en fazla güncelleme alan platformlar içerisinde yer alıyor. Ayrıca dünyanın en hızlı gelişen sektörünün yine oyun kategorisinde olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle hem konsol üreticileri hem de oyun geliştiricileri buna çok dikkat ediyor.

PlayStation 5 oyun ekranı paylaşma özelliği getiriyor

Geliştiriciler tarafından sunulan bu yeni güncelleme ile birlikte paylaşımlı oyun denilen bir kavram ortaya çıkıyor. Hem PlayStation 5 hem de PlayStation 4 oyuncuları parti grup oyunlarını paylaşma fırsatı yakalıyor.

PlayStation 5 güncellemesi

Gelen son detaylara göre Share Play özelliği ile oyunları deneyimlemek bile mümkün olacak. Her iki şekilde de oyun konsolu sahiplerinin karlı çıkacaklarını söyleyebiliriz. Ayrıca gelen son güncellemeye göre oyun kitaplığını özelleştirme, ekran yakınlaştırma ve istatistik ekranı gibi bazı ek detaylar gelecek.

PlayStation 5 için Game Pass benzeri bir servis geliyor

Bu güncelleme hızlı bir şekilde bütün oyun konsolu sahiplerine iletilecek. Böylece yaşanabilecek aksaklıklar giderilmiş olacak. Bu seferki güncellemenin hem hafıza hem de kişiselleştirme açısından önemli olduğunu söyleyebiliriz. Peki siz bu yeni güncelleme ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.