PlayStation 4’ün uzaktan kumandası satışa çıkıyor!

ps4 kumandasi

Sony’nin popüler oyun konsolu PlayStation 4 için yeni bir aksesuar geliyor. “Universal Remote for PS 4” olarak adlandırılan bu ürün aslında bir kumanda. PlayStation 4 kumandasının çıkış tarihi ve fiyatıyla ilgili detaylar haberimizde.

ps4-kumandasi

Oyun konsolları artık sadece oyun için kullanılmıyor. İnternet üzerinden yayın yapmak, YouTube’u ziyaret etmek, Netflix ve HBO gibi servisleri kullanmak gibi özelliklere sahip olan Sony PlayStation 4, oldukça işlevsel bir aksesuarla daha da kolay kullanılabilir hale gelecek.

Sony’nin resmi PlayStation sayfasında yaptığı bir duyuruyla, PS 4’ün uzaktan kumandasının detayları belli oldu. Bir süredir beklenen bu aksesuarın çıkış tarihi ve fiyatıyla ilgili bilgiler resmi ağızlardan açıklandı. “Universal Media Remote for PlayStation 4” olarak adlandırılan kumandanın detayları haberimizde.

PlayStation 4 kumandasıyla Netflix, HBO, YouTube ve Twitch gibi popüler hizmetleri kullanmak oldukça kolay olacak. Bunun haricinde konsolu bir medya oynatıcısı olarak kullananlar da kumandanın özelliklerinden faydalanabilecek. Bluetooth ile çalışan kumanda, oyun oynamak için tasarlanmamış. Dolayısıyla ek bir aksesuar olarak düşünmek gerekiyor. Kumanda üzerinde DualShock 4 kontrolcüde bulunan tüm tuşlar yer alıyor. Ancak buna ek olarak tıpkı bir televizyon ve medya oynatıcı gibi ek tuşlar kullanılmış. Bu ek tuşlar ile uyumlu diğer cihazları da bu kumanda ile kontrol etmek mümkün olacak. PlayStation 4 kumandası aynı anda 4 cihazı tanımlayabiliyor. Böylelikle PS 4 dışında başka 3 cihazı da bu kumandayla kontrol etmek mümkün olacak.

ps4-kumandasi-2

PlayStation 4’ün uzaktan kumandası Ekim ayının sonunda 30 Dolarlık fiyatıyla satışa çıkacak. Şimdiden ön sipariş vermek bile mümkün.

Logitech’in eğlenceli ve renkli mouse serisi Türkiye’de