Playstation 4’e 360 Derece Fotoğraf ve Video Desteği Geliyor

q 100

Sanal gerçeklik fırtınasının kopmaya başladığı günümüzde Playstation 360 derece fotoğraf ve videoları desteklemeye başlayacak. Destek Playstation VR’ın çıkışıyla birlikte gelecek.

Japon teknoloji devi Sony tarafından geliştirilen ve yönetilen Playstation dünysaına çok yakında yeni iki isim katılacak. PS4 Pro ve PSVR. Sanal gerçeklik için geliştirilmiş bir PS4 versiyonu olan PS4 Pro sunacağı 4K desteğinin nası sıra sanal gerçeklik deneyimini ile de öne çıkıyor. Playstation VR adını taşıyan yeni sanal gerçeklik gözlüğünü kullanacak olan cihaz, pek çok sanal gerçeklik oyununa da destek sunacak.

Geliştirilme aşamaları tamamlanan ve artık yaygın olarak satışa çıkması için gün sayan PSVR, sadece oyun oynatmayacak. Salondaki bir medya merkezi haline dönüşen PS4’te eğer PSVR’a da sahipseniz bundan böyle sanal gerçeklik teknolojisini destekleyen fotoğraf ve videoları da izleyebilmeniz mümkün olacak.

Engadget tarafından yayınlanan habere göre PSVR çıkışıyla birlikte 360 derece video ve fotoğraflara da destek sunacak. Pek çok yaygın formatın destekleneceğinin de açıklandığı habere göre Playstation’ın medya oynatma yetenekleri büyük oranda artacak. USB üzerinden bağlayacağınız depolama birimindeki ya da medya sunucunuzdaki videoları oynatma özelliği gelecek. Desteklenen yaygın formatlar arasında ise AVI, MP4, MPEG2 TS, AVCHD ve MKV bulunuyor. MKV gibi yaygın kullanılmasına rağmen firmalar tarafından desteklenmek istenmeyen bir video formatının desteklenmesi kullanıcıları büyük ölçüde şaşırttı. Ayrıca 360 derece çekilen fotoğraflarınızı görüntüleyebilmeniz için görüntülerinizin JPEG, BMP ya da PNG formatlarından birisini kullanması gerekiyor.

Playsation ‘a Hİ-Fİ Ses Desteği

Sony tarafından geliştirilen medya oynatıcı gelişmiş video formatlarına verdiği desteğin yanında gelişmiş müzik formatlarına da destekler veriyor. FLAC, WAV, AAC ve MP3 desteğine sahip olan medya oynatıcı pek çok müzik dosyasını doğrudan açabilecek kapasiteye sahip. Özellikle FLAC desteği sayesinde yüksek kalitede müziklerin oynatılması mümkün hale gelirken Hİ-Fİ severler içinde gelişmiş bir deneyim yaşama imkanı geliyor. FLAC dosyalarını doğrudan açabildiğiniz konsolunuzu optik ses çıkışı ile gelişmiş müzik sistemlerine bağlayarak Hİ-Fİ kalitesinde sesler alabilmeniz mümkün hale geliyor.

Google, mobile özel arama sonuçları yayınlayacak

Apple Türkiye iPhone 7 satışına başladı. İşte Fiyatlar!