PlayStation 4 Performans Sınırına Henüz Erişilmedi

PlayStation 4 Performans Sınırına Henüz Erişilmedi

PlayStation 4’ün oyun geliştiricilerine sunduğu imkanlar hakkında konuşan Evolution Studios, konsolun performans sınırına henüz erişilemediğini belirtti.

Japon teknoloji devi Sony‘nin yeni nesil konsolu PlayStation 4 geçtiğimiz yılın Kasım ayında piyasaya sürülmüş ve kullanıcılara sunduğu üst düzey donanımsal özellikleriyle ön plana çıkmayı başarmıştı. PS4’ün bu güçlü donanımsal yapısı oyun geliştiricilerinin de sınırlı zorlamasına ve eskisine göre çok daha kapsamlı ve gelişmiş oyunlar üretmesine imkan sağlamış olsa da, konsolun performans sınırına ulaşan bir oyun henüz geliştirilmemiş gibi görünüyor.

Driveclub

Sony bünyesinde yer alan ve PlayStation’a özel olarak geliştirdiği yarış oyunlarıyla tanınan Evolution Studios, PlayStation 4‘ün performans sınırına henüz ulaşılmadığını belirtti. Şu ana kadar hazırlanan oyunlar oldukça etkileyici olsa da PS4’ün potansiyelinin daha yüksek olduğuna dikkat çeken Evolution Studios yetkilisi Paul Rustchynsky, konsola yönelik oyunlar geliştirirken sürekli olarak sınırları genişletecek yeni yollar bulduklarını belirtti.

PS4‘ün üretimi sırasında kendileri gibi oyun stüdyolarına danışıldığını da belirten Rustchynsky, bu durumun oyun geliştiricilerine fayda sağladığını söyledi. Evolution Studios tarafından PlayStation 4’e özel olarak geliştirilen Driveclub, 7 Ekim 2014’te piyasaya sürülecek.

The Witcher 3 Yeni Oyunculara da Hitap Edecek