PlayStation 4 oyunları PC için geliyor!

god of war

Oyun dünyasında yeni bir sürpriz daha yaşandı. Görünen o ki önümüzdeki dönemde PlayStation 4 oyunları PC için gelecek! İşte detaylar.

Günümüzde her oyunu tek bir platform üzerinden oynamak ne yazık ki pek mümkün değil. Konsol tarafında sektöre yön veren 3 isim bulunuyor. Microsoft, Sony ve Nintendo. Microsoft oyun tarafındaki politikasını geçtiğimiz yıllarda değiştirmişti. Bu değişim sonrası hemen hemen tüm Microsoft imzalı özel Xbox oyunları PC için de gelmeye başladı.

Fakat Sony ve Nintendo oyunlarını oynamak isteyenlerin öyle ya da böyle konsol satın almaları gerekiyordu. Lakin Sony cephesinde de işler değişmeye başlamış gibi görünüyor. Keza PC’de boy gösteren PS4 oyunlarının sayısı artmaya devam ediyor.

PlayStation 4 oyunları PC için geliyor!

Geçtiğimiz yıllarda Beyond Two Souls ve Detroit Become Human PC’nin yolunu tutmuştu. Şimdi ise bunlara Days Gone da eklendi.

Asıl sevindirici haber ise PlayStation‘ın üst düzey yöneticilerinden geldi. Sony’nin yetkili isimleri önümüzdeki dönemde daha çok PlayStation oyununu PC’de görebileceğimizi müjdeledi.

Muhtemelen bunlar çok “baba” oyunlar olmayacaktır. Örneğin God of War ya da The Last of Us gibi yapımları PC’de görmek şimdilik pek mümkün görünmüyor.

Fakat yeni bir IP olarak yayınlanmış ve devamı düşünülmeyen PlayStation oyunlarını PC’de görmek sürpriz olmaz. Yine de Sony büyük bir sürpriz yapıp God of War serisini de PC için çıkartırsa hayli hoş olur.

Stadia bir sonraki özel oyunu için geri sayıma geçti