Pinterest hikayeler özelliğini test ediyor!

Pinterest hikayeler özelliğini test ediyor!

Yakın zamanda Pinterest uygulamasına giriş yaptıysanız, ana ekranın üst kısmına yeni bir panel geldiğini fark etmiş olabilirsiniz. Hikaye Pinleri şu anda bazı Pinterest işletme hesabına sahip bazı kişiler tarafından kullanılabiliyor.

Amerikan fotoğraf paylaşım ve sosyal medya platformu Pinterest de diğer sosyal medya mecralarına katıldı. Facebook, Instagram, Twitter, WhatsApp, YouTube ve LinkedIn’ın ardından artık Pinterest’de de hikayeler paneli yer alacak. Bu yeni panel ise “Hikaye Pinleri” olarak adlandırıldı.

Pinterest hikayeler özelliğini test ediyor!

Platform, geçtiğimiz Eylül ayında bazı içerik oluşturucularıyla yavaş yavaş büyüyen Hikaye pinlerinin beta testini başlatmıştı. Hikaye Pinleri, diğer sosyal medya uygulamalarındaki gibi geçici hikayelerle aynı değil. En çok öne çıkan fark ise, hikaye pinlerinin bir pin içinde yer alması ve 24 saat sonra kaybolmaması. Fakat dileyen kullanıcılar 24 saatlik hikaye modunu kullanarak, hikayelerinin 24 saat sonra kaybolmasını sağlayabilir.

Pinterest hikayeler özelliğini test ediyor!

Hikaye Pinleri şimdilik tüm kullanıcıların kullanımına sunulmadı. Ocak ayının başından bu yana kullanıcı sayısı günden güne artan Hikaye Pinleri, yeni başlayan test dönemi ile birlikte kademeli olarak güncelleniyor. Pinterest’in Hikaye pinleri hakkında yaptığı açıklama ise şu şekilde: “İçerik oluşturucuların deneyecekleri fikir arayan insan topluluklarına ulaşmalarının yollarını arıyoruz. Bununla birlikte Pinner’ların tutkularını ve ilgi alanlarını paylaşan diğer insanları keşfedip takip etmeleri için sürekli yeni yollar test ediyoruz.” Özellik diğer platformlarda olduğu kadar popüler olacak mı bekleyip göreceğiz.

Mucize bataryalar otomobil sektörünü altüst edecek: İşte tüm detaylar