Pet şişe toplayana İstanbulkart ödülü!

istanbulkart 1

İstanbul’un toplu taşıma kartı İstanbulkart artık geri dönüşüm sayesinde de doldurulabilecek. Akıllı konteyner, pet şişe getireni ödüllendiriyor.

Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul, nüfusu ve tarihi ile gerçek bir dünya şehri. Hemen her yerde İstanbul’un güzelliklerini görmek mümkün. Ancak bu kadar büyük ve kalabalık olmanın birde bilinmeyen tarafları var.

İstanbul’un günde 17.000 ton çöp oluşturduğunu biliyor muydunuz? Eğer bu miktardaki çöp kontrol edilmezse sonuçları oldukça ağır olacaktır. Gündelik olarak oluşan bu çöp miktarının yaklaşık %34’ü belediyenin tesisleri ile geri dönüştürülüyor ve ekonomiye geri kazandırılıyor.

Çöp ve geri dönüşüm sürecine dikkat çekmek isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi oldukça dikkat çekici bir uygulamayı hayata geçirdi. Geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla, İstanbulluların dikkatini çekmek amacıyla geliştirilen akıllı konteynerlar geçtiğimiz gün İBB Başkanı Mevlüt UYSAL tarafından basına tanıtıldı.

Akıllı konteyner İstanbulkart ile birlikte çalışıyor!

İSBAK tarafından hazırlanan akıllı konteynerler, özellikle yaz aylarında kullanımı artış gösteren pet şişelere dikkat çekiyor. Konteynerlere vatandaşlar pet şişe atıyor ve karşılığında toplu taşıma kartı İstanbulkart’a bakiye olarak bir miktar para yükleniyor. Bu sayede bir farkındalık yaratılmak isteniyor.

akilli konteyner istanbulkart

Hazırlanan makineler hem plastik hem de metal şişeleri toplayabilecek. Şişeler, boyut ve türlerine göre farklı fiyatlandırılacak. Çok fazla pet şişe atıldığı zaman ise ücretsiz tiyatro bileti veya belediyenin sosyal tesislerinden indirim kazanma gibi imkanlar da sunulacak.

Çift SIM kartlı iPhone geliyor!

10 makinenin şimdiden hazırlanmış olduğunu belirten Uysal, önümüzdeki 1 ay içerisinde 100 makinenin daha hazır olacağını vurguladı. Makineler metro istasyonları, okullar ve diğer bazı kalabalık noktalara yerleştirilecek. Uygulama ilk etapta pilot bölgelerde başlayacak.