Hack skandalı: British Airways yolcularının bilgilerini çaldırdı!

british airways

İngiliz havayolu şirketi British Airways hack skandalı ile gündemde. Firma, binlerce müşterisinin finansal bilgilerini çaldırdı. Çalınan bilgilerin detayları sizlerle.

Sanal korsanlar yine iş başındaydı. Geçtiğimiz hafta kimseye fark ettirmeden yüzbinlerce kişinin kişisel ve finansal bilgileri ele geçirildi. Hack saldırısı sonrası açıklama yapan British Airways, büyük bir skandala imza attı. Üstelik söz konusu mağdurlar arasında sadece İngiliz vatandaşları yok. Eğer siz de daha önce British Airways kullandıysanız bu saldırı ile bilgileriniz çalınmış olabilir.

British Airways hack skandalının detayları!

Havayolu firmasının yaptığı açıklamaya göre, firmanın internet sitesi ve mobil uygulamasını kullanan 380.000 kişinin bilgileri çalındı. British Airways tüm müşterilerini uyardı. Eğer 21 Ağustos ile 5 Eylül tarihleri arasında bu havayolu şirketi ile işlem yaptıysanız, kredi kartı ekstrelerinizi kontrol etmeniz öneriliyor.

Hack saldırısından sadece online bilet alan müşteriler etkilenmiş. Ki bu da zaten en çok işlem yapılan alan oluyor. 21 Ağustos ile 5 Eylül tarihleri arasında British Airways’in internet sitesinden veya mobil uygulamasından kredi kartı ile bilet alan kişilerin bilgileri ele geçirildi.

Çift SIM kartlı iPhone geliyor!

Yapanların kimliğinin henüz belli olmadığı belirtiliyor. Tehlike bir süre daha devam edecek. Çünkü müşterilerin isimleri, adresleri, telefon numaraları, e-posta adresleri ve finansal bilgileri ele geçirildi. Saldırganlar direkt olarak kredi kartlarına saldırmak yerine elde ettikleri diğer bilgiler ile farklı yöntemlere de başvurabilir.

hack saldırısı

Ne yapmak gerekiyor?

Bu hack saldırısından etkilenmemiş olabilirsiniz. Ancak genel anlamda hiçbir siber suçun mağduru olmamak adına yapabileceğiniz bazı şeyler var. Bunların en başında gelen şey ise sanal kart kullanmak. İnternet üzerinden işlem yapmadan önce limitini sizin belirleyeceğiniz bir sanal kart oluşturup, ödemeyi yaptıktan sonra kartı kapatmak belki biraz uğraştırıcı görünebilir. Ancak bilgileriniz çalınsa bile finansal anlamda kimse size bir şey yapamaz hale gelir.