Pembe İnternet Kafe Geliyor

pembe i.kafe

Sadece kadınlar ve 16 yaşından küçük çocukların girebileceği internet kafeler 2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi Eylem Planına son dakika olarak girdi.

Sadece kadınların kullanabileceği Pembe Otobüs projesi geçen yıl gündeme gelmiş; fakat tepki çekmişti. Şimdi de sadece kadınların girebileceği internet kafeler hayata geçirilmeye başlanacak.

Kalkınma Bakanlığı; 2015-2018 için Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında, “İnternet Kafelerin Şartlarının İyileştirilmesi Eylemi” planlıyor.

Bu kapsamda internet kafeler için hazırlanan en dikkat çeken madde de; “İnternet kafelerin kullanımını teşvik etmek için kadınlara özel, 16 yaş altı çocuklara yönelik, sadece internet gibi farklı işletme modelleri değerlendirilecektir” yazmakta.

pembe i.kafe

Böylece kadınlar ve 16 yaş altı çocuklar için özel internet kafeler de açılmış olacak. Eylem planı kapsamında söz konusu maddenin olduğu grup 2015 yılında hayata geçirilecek.

Kadınlara özel internet kafeler ilk olarak İran’da açıldı. 2007 yılında hayata geçirilen sadece kadınların girebildiği internet kafe işletmeleri dünyadan büyük tepki almıştı.

İşte İş Dünyasının Örnek Aldığı Liderler