İnternetsiz Ev,Okul,Hastane kalmayacak

interneton1

2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı’na göre artık internetsiz ev,okul ve hastane kalmayacak.
Kalkınma Bakanlığı‘nın hazırlamış olduğu 2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı’na göre artık internetsiz ev,okul ve hastane kalmayaak.İnternet altyapısı kurulumu zorunlu hale getirilecek.Fiber erişim altyapısının maliyetlerinin düşürülmesi için ve yatırımların artmasını sağlamak adına bina içi iletişim altyapısı oluşturalacak. Bu konuda standartlar belirlenecek, altyapının kullanıcılarla paylaşımına ve bina sahiplerinin almış olduğu sorumlulukları konusunda düzenlemeler de bulunulacak.Eğer yeni inşa edilecek bir bina varsa ya da yakın zamanda yeni bir bina inşa etme planı olanlar varsa bu konuda dikkat etmeliler.

internet

İnternet altyapısının bulunmasına yönelik zorunluluklar yeni inşa edilen binalarda da olacak.Her binada genişbant internet altyapısının kurulması zorunlu kılınacak. Teknik açıdan şartname ve yönetmelikler düzenlenecek.Uygulama düzenli olarak kontrolden geçirilecek. Proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sorumluluğunda yürütülecek. İşbirliği içerisinde; Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu ile yerel yönetimler olacak.
Yeni inşa edilecek binalardan önceden planlamalar yapılacak. Böylece inşaat maliyetleri azaltılmış olacak.Bu sayede fiber altyapı maliyetlerinden arta kalanlar ile yatırımlar artacak. Fiber internet altyapısı içinde teknik bir şartname hazırlanacak. Bu durumda belirli büyüklükteki binaların üzerindekiler öncelikli olacak. Ayrıca okullar ve hastaneler gibi yeni inşa edilecek kamu binalarında internet zorunlu hale getirilecek.

Apple Watch Tanıtıldı