Peek Retina ile Telefonla Göz Testi Yapılmaya Başlandı

Retinal imaging

Akıllı telefonla birlikte kullanılan ve hızlı bir şekilde göz testi yapan Peek Retina adında bir cihaz üretildi.

Peek Retina, dünyanın her yerinde profesyonel göz muayenesi sağlayan bir akıllı telefon uygulaması ve düşük maliyetli adaptör içeriyor. Göz uzmanı, yazılım geliştiriciler ve ürün tasarımcılarından oluşan bir grup tarafından geliştirildi ve amacı dünyanın her tarafında yüksek kalite göz bakımını sağlamak.

Onların son adaptörü olan Peek Retina, sağlık çalışanları tarafından, bir gözün içini görmek ve teşhis için uzmanlara gönderilmek üzere, yüksek kaliteli görüntü sağlayan bir akıllı telefonun kamerası üzerine yerleştiriliyor. Bu cihaz dünyanın herhangi bir yerindeki muayeneyi sağlayan geleneksel Oftalmoskoplar ve hantal kameralara olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Aynı zamanda, şeker hastalığı ve yüksek tansiyon gibi diğer durumları da tespit edilebiliyor.

Peek Retina’nın yaratıcısı Dr. Andrew Bastawrous’un yaptığı açıklamada, dünyada 39 milyon kişinin kör olduğunu, bunun %80’inin önlenebilir olduğu ama bir çok bölgede yaşayan insanların göz tedavisine ulaşamadığını söyledi.

The Indiegogo’da bağış yapanlar bu cihazı kendileri için 95 dolara satın alabilir ya da onların adına kullanılmak üzere bir sağlık görevlisine yollanmak üzere alabilirler.

Cataract-testing

Bu cihaz şu anda Samsung S3 üzerinde çalışıyor. Cihazın beklenen dağıtım zamanı Ekim 2015 olarak belirtildi. Cihazı evrensel hale getirebilmek için daha fazla yatırıma ihtiyaçları olduğu ve henüz Amerikan FDA’ının onayını almadıkları için de Amerika’ya yollayamadıkları belirtildi.

GizmoPal Bileklik ile Çocuğunuza İstediğiniz Zaman Ulaşın