PC Health Check App güncellendi

PC Health Check App

Microsoft bu hafta Windows 11’i duyurdu . Windows’un yeni sürümü, kullanıcılara ücretsiz bir güncelleme olarak sunulacak, ancak tüm bilgisayarlar bunu desteklemeyecek. Yeni sürüm için gereksinimler belli olsa da sisteminizin Windows 11’i ne kadar sağlıklı çalıştıracağını veya ne kadarlık verim alacağınızı PC Health Check App ile kontrol edebileceksiniz. 

Microsoft;PC Health Check App için yeni bir güncelleme getirdi. PC’nizin neden desteklemediğini, neden sorun yaşadığınızı detaylı bir şekilde açıklayacak. Birkaç gün önce kullanıma sunulan uygulamanın önceki sürümünde durum böyle değildi. Bu nedenle, uygulamayı zaten çalıştırdıysanız ancak PC’nizin desteklenmemesi için bir neden bulamadıysanız, uygulamayı yeniden başlatmalısınız. Bunun için bir güncelleme olduğunu size bildirecektir.

Cihazınız desteklenmiyorsa öncelikle alacağınız bazı nedenler arasında 64 GB’den az depolama alanı olması, desteklenmeyen bir işlemci olması, Güvenli Önyüklemeyi desteklememesi ve TPM 2.0’ın etkinleştirilmemesi sayılabilir.

PC Health Check App ile Windows 11 kontrolü yapabileceksiniz

Windows 11 donanım gereksinimleri:

  • 2 veya daha fazla çekirdekli 1 GHz veya daha hızlı 64 bit işlemci
  • 4 GB RAM
  • 64 GB veya daha fazla depolama alanı
  • Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0
  • DirectX 12 veya üstü ile uyumlu, WDDM 2.0 sürücülü grafik kartı

Microsoft ayrıca, Windows’u S Modunda çalıştıran kullanıcıların yükseltme yapmadan önce S modundan çıkmaları gerektiğini de açıkladı. Uyumluluk sayfasında ayrıca S modunun yalnızca Windows 11 Home Edition’da kullanılabildiği yazıyor. Windows 11’in bu yıl içinde kullanıma sunulması bekleniyor. Belirli sistem gereksinimlere ihtiyaç duyulması da bilgisayar piyasasını daha canlandıracağı düşünülüyor.

Microsoft artık 2 trilyon dolarlık bir şirket