PayPal, Ukraynalılara ücretsiz özellikler sunuyor

PayPal, Ukraynalılara ücretsiz özellikler sunuyor

PayPal, Ukraynalı kullanıcılarına sunulan hizmetleri genişletiyor. Rusya’nın devam eden işgali sırasında ülkedeki insani yardım çabalarına destek oluyor. İşte tüm detaylar.

Bir haber bültenine göre, Ukraynalılar eşler arası PayPal veya Xoom ödemeleri gönderip alabilecek. Ancak şirket normal ücretlerini işlemin her iki tarafına da uygulamayaca. PayPal ayrıca Ukraynalılara hesaplarından Mastercard ve Visa kartlarına para transfer etme olanağı verdiğini söylüyor. Ülkeden kaçan vatandaşlar da Ukrayna PayPal hesabı açtıklarında bu özelliklere erişebilecekler. Şirket, Ukraynalıların ABD ve Kanada dolarının yanı sıra İngiliz Sterlini ve Euro cinsinden para gönderip alabileceklerini söylüyor. PayPal The Verge’e, değişiklik Perşembe günü yürürlüğe girmeden önce Ukraynalı müşterilerin yalnızca sınır ötesi transferler gönderebildiklerini, ancak alamadıklarını doğruladı.

PayPal, Ukraynalılara ücretsiz özellikler sunuyor

Şirket, daha önce neden para alamadıklarını doğrudan yanıtlamadı. Şirketin sözcüsü Tom Hunter, yalnızca “işlevselliğin bir dizi faktöre” bağlı olarak “piyasaya göre değiştiğini” söyledi. Şirketin Ukrayna’daki çabalarıyla ilgili bir gönderiye göre, Ukraynalı müşteriler PayPal’ın nakit alma ve ön ödemeli cep telefonu doldurma yoluyla ABD, Kanada, İngiltere ve Avrupa’nın diğer bölgelerindeki arkadaşlarından ve ailelerinden para alabilecekler.

Şirket , ücretlerin kaldırılması da dahil olmak üzere  bu kolaylıkların sadece bir süreliğine geçerli olduğunun altını çiziyor. Şu anda bu özelliklerin yalnızca 30 Haziran 2022’ye kadar geçerli olması planlanıyor. Ancak durum “gelişmekte” olduğundan, PayPal hakkı saklı tuttuğunu söylüyor. Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, birçok teknoloji şirketine aktif olarak ulaşıyor. Onlardan Ukrayna’ya yardım etmelerini ve Rusya’ya olan hizmetleri kesmelerini istiyor. Twitter’a gönderdiği bir mektuba göre, şirket değişikliği yapmadan önce PayPal’a ülkedeki hizmetlerini genişletmelerini istemişti.

Twitter yakında profilinize zamir eklemenize izin verebilir