PayPal 2.000 çalışanını işten çıkarıyor

PayPal is laying off 2,000 employees

Uzun süredir devam eden işten çıkarmalar şimdi başka bir şirkette daha başladı. PayPal 2.000 çalışanını işten çıkarıyor. İşte tüm detaylar.

PayPal, iş gücünün önemli bir bölümünü işten çıkaran en son teknoloji şirketi olmak üzere. Ödeme firması Salı günü, toplam personelinin yaklaşık yüzde yedisine eşit olan yaklaşık 2.000 çalışanı işten çıkarmayı planladığını duyurdu. PayPal başkanı ve CEO’su Dan Schulman’a göre işten çıkarmalar önümüzdeki birkaç hafta içinde gerçekleşecek ve şirketin bazı bölümleri diğerlerinden daha fazla etkilenecek. Schulman, “Ayrılan meslektaşlarımıza azami saygı ve empati ile davranacağız, onlara cömert paketler sunacağız, gerektiğinde istişarelerde bulunacağız ve geçişlerinde onları destekleyeceğiz” dedi. “PayPal’a yaptıkları anlamlı katkılar için kişisel takdirimi ifade etmek istiyorum” ifadelerini de ekledi.

PayPal is laying off 2,000 employees

Şirket, son aylarda işten çıkarmalar ilan eden firmalar listesine katıldı. Bu ayın başlarında Google, 12.000 çalışanını veya küresel iş gücünün yaklaşık yüzde altısını işten çıkarma planlarını açıkladı. Bundan önce Microsoft, 10.000 kişiyi işten çıkaracağını söyledi. Schulman, Microsoft, Google ve diğer teknoloji firmalarındaki muadilleri gibi, PayPal’ın işten çıkarımları da şirketin içinde bulduğu “zorlu makro-ekonomik ortam”dan kaynaklanıyor. “Maliyet yapımızı doğru boyutlandırmada önemli ilerleme kaydetmiş ve kaynaklarımızı temel stratejik önceliklerimize odaklamış olsak da, yapacak daha çok işimiz var” ifadeleri kullanıldı. Son dönemlerde teknoloji sektöründe artan işten çıkarımlar hız kesmeden devam ediyor.

Hepsiburada İş Ortağım Akademi, 190 Bin İş Ortağına Eğitim Verdi