Pasaportunu yeniletmek istedi, vatandaşlıktan atıldı!

Pasaportunu yeniletmek istedi, vatandaşlıktan atıldı!

Şaşırtıcı bir olay sosyal medyanın gündemine düştü. Pasaportunu yeniletmek isteyen bir adam yurttaşlıktan atıldı. İşte tüm detaylar.

Amerika Kuzey Virginia’da yaşayan doktor şaşırtıcı durumu ile gündeme geldi. 30 yılı aşkın süredir tıp mesleğini icra ettiği Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olarak kabul edilmediğini bildiren doktor başka bir ülkeye de ait değil. Kendi ifadesine göre, Şubat ayında yeni pasaport başvurusunda bulunduğunda herhangi bir zorlukla karşılaşacağını düşünmek için hiçbir nedeni yoktu. Doktor, dediğine göre daha önce de resmi belgelerini birkaç kez sorunsuz yenilemişti. Bu kez bu sürenin haziran ayında dolması planlanmıştı ve ailesi temmuz ayında seyahate çıkmadan önce elinde geçerli bir tane olduğundan emin olmak istiyordu.

Pasaportunu yeniletmek istedi, vatandaşlıktan atıldı!

Ancak kendisine yeni bir pasaport verilmedi. Bunun yerine 61 yaşındayken bebekliğinden beri sahip olduğu şeyi kaybetti: ABD vatandaşlığını.

Bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisinden gelen bir mektupta, babasının İran Büyükelçiliği’nde diplomat olması nedeniyle doğduğu sırada kendisine vatandaşlık verilmemesi gerektiği bildiriliyordu. Mektup, Sobhani’yi yasal daimi ikamet başvurusunda bulunabileceği bir web sitesine yönlendirdi. Gelen haber ile şaşkınlığa uğrayan adam şu anda bir pasaporta sahip değil. Yıllardır ABD’de doktor olarak görev yapmasına rağmen şaşırtıcı bir şekilde vatandaşlığını kaybeden adam sosyal medyanın da gündemine oturdu. Şaşırtıcı haber sosyal medyada da yankı topladı. Söz konusu doktorun şu anda herhangi bir ülkeye bağlı olarak pasaportu yok.

Brezilya tüm zamanların en düşük ormansızlaşma oranlarına ulaştı