Oyun platformu miniclip zamana yenik düştü

Oyun dünyasının en önemli isimlerinden biri olan ve belli bir yaşın üzerindeki tüm oyuncuların ezbere bildiği bir platform daha mobil oyunlar karşısında çareyi fişi çekmekte buldu.

Oyun platformu miniclip zamana yenik düştü. Biraz boş vakti olan ancak oturup da bir oyunu baştan sonu oynayacak kadar zamanı bulunmayan ya da tamamen donanımsal sıkıntılardan dolayı keyifli oyunları oynamaya imkanı olmayan oyuncular, bir zamanlar mobil oyunlar yerine tarayıcı bazlı oyunları tercih ederdi. Çünkü internet ve normal bir bilgisayar dışında başka bir gereksinim istemeyen bu oyunlar, kimi zaman bağımlılık derecesinde eğlenceli hale gelir ve aylarca aynı oyun oynanabilirdi.

Microsoft, Edge tarayıcı için yeni bir özellik deniyor

İşte tarayıcı bazlı oyunların atası MiniClip, yukarıda saydığımız türden oyuncuların artık mobil oyunlara yönelmesi nedeniyle daha fazla dayanamadı ve 2 efsane oyunu hariç diğerlerinin fişini çekti.

Oyun platformu miniclip zamana yenik düştü

An itibariyle eğer siz de MiniClip’i ziyaret ederseniz, sitede tarayıcı üzerinden oynayabileceğiniz yalnızca iki oyunun olduğunu göreceksiniz ki bunlar da 8 Ball Pool ve Agar.io.

internet tarayıcı

Peki ne oldu da MiniClip bu sektörden elini çekti. Aslında MiniClip bugünün sinyallerini çok öncesinden vermişti. Nitekim 2020 yılında Flash Player’ın kapatılmasıyla birlikte zaten birçok oyunun oynanması teknik açıdan imkansız hale gelmişti. İşte kalan oyunlar da artık yeterli ilgiyi görmediği ve yeni nesil oyuncuların mobil oyunları tercih etmesi nedeniyle bu serüveni tamamen noktalamayı doğru buldu. Son olarak MiniClip’in 2015 yılında Çinli oyun devi Tencent’e satıldığını da hatırlatalım.

ZTE Axon 40 SE resmen tanıtıldı