Oppo R15 Ailesi Resmen Duyuruldu!

R15

Son dönemin parlayan yıldızlarından Oppo, bir süredir beklenen Oppo R15 ve R15 Dream Mirror Edition’ı duyurdu. İkilinin birbirine benzer olduğu kadar farklı özellikleri de var. Fakat tasarıma baktığımızda çok benzer iki anlayış görüyoruz. Çentik, çift kamera kurulumu ve cam gövdeleriyle modeller birbirlerinin dışarıdan aynısı. Onların arasındaki en büyük fark ise, yongaseti oluyor.

Oppo R15

Çinli üreticinin ana modeli R15, 6.28 inçlik Full HD+ OLED ekran, parlatılmış metal çerçeveler, ColorOS 5.0 arayüzlü Android 8.1 Oreo işletim sistemi, entegre yapay zeka ve yüz tanıma sistemiyle birlikte geliyor. Şimdiye kadar saydığımız tüm özellikler R15 DME ile ortak. R15’i kardeşinden ayıran en büyük şey ise kullanılan Helio P60 işlemci. 4 adet A73 ve 4 adet A53 çekirdekli yapıdan oluşan toplam 8 çekirdekli bu işlemci, 6 GB RAM ve 128 GB depolama ile destekleniyor. Büyük boyutlu telefonda yer alan, VOOC destekli 3450 mAh’lik pil ise oldukça yeterli gözüküyor.

Fam

Arka tarafta yer alan 20 MP’lik Sony IMX519 ana kameranın hemen yanında 5 MP’lik ikinci bir sensöre yer verilmiş. Bu kurulum AI desteği de sunuyor. Oppo’nun ön kısımda tercih ettiği sensör ise 20 MP ve f/2.0 diyafram açıklığına sahip. Bu sensör tek başına görev yapmasına rağmen yazılımsal şekilde bokeh efekti oluşturabiliyor.

Yüz tanıma, parmak izi okuyucu gibi pek çok ek özelliğe de sahip olan ana model; Bluetooth 4.1 ve microUSB girişi kullanarak hayal kırıklığı yaratıyor. Kırmızı, beyaz ve mor renk seçenekleriyle sunulan R15’in güncel kurla fiyatı yaklaşık 475 dolar.

R15DME M 1

Oppo R15 Dream Mirror Edition

Kardeşi R15’e alternatif niteliğinde oluşturulmuş R15 DME, biraz önce de belirttiğimiz gibi pek çok yönden benzer özelliklere sahip. 6.28 inç OLED ekran, kasa ve yazılımsal özellikler diğer modelle aynı. DME’yi ayıran asıl nokta üzerinde bulundurduğu Snapdragon 660 işlemci. Tümleşik Adreno 512 grafik birimiyle gelen bu yongaseti, yine 6 GB RAM ve 128 GB depolama ile desteklenmiş durumda. İç kısımda yapılan bu değişiklikler ise, pil boyutunun 3450 mAh’ten 3400 mAh’e düşmesine sebep olmuş.

R15DME

Oppo’nun arka taraftaki 16 MP’lik ana kamera tercihi değişmemiş olsa da, ikinci sensör 5 MP yerine 20 MP olarak tercih edilmiş. Selfie kamerası olarak ise 8 MP‘lik yepyeni bir sensör tercihi yapılmış.

R15 DME, kardeşinin aksine Bluetooth 5 ile geliyor olsa da; maalesef Type-C kullanmıyor. Kırmızı ve siyah olmak üzere iki renk seçeneği ile duyurulan modelin fiyatı ise güncel kura göre yaklaşık 521 dolar. İkilinin Çin’de satış tarihi 1 Nisan olarak belirlendi.

Galaxy S9 Plus’ın Maliyeti Belli Oldu