Oppo R11 global pazara açılıyor!

oppo r11

Çin’in en önemli akıllı telefon üreticilerinden Oppo’nun geçtiğimiz hafta Çin’de satışa sunduğu Oppo R11, global pazara açılıyor. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarının lokomotifi konumunda olan Çin’de son derece sıkı bir rekabet mevcut. Öyle ki Apple bile bu pazardaki rekabetten nasibini almış durumda. Dünyanın 1 numarası konumunda bulunan Samsung, Çin’de ilk 5 içerisinde bile yer almıyor. Elbette bu durumun temel sebebi, Çinli akıllı telefon üreticilerinin son derece başarılı modeller ortaya çıkarması. Aynı geçtiğimiz hafta satışa sunulan Oppo R11 gibi.

Hali hazırda Çin’in en fazla akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren 2. ismi konumunda bulunan Oppo bir süredir R11 isimli yeni modeli üzerinde çalışıyordu. Özellikleri baz alındığında orta segment bir model olmasına karşın, arka tarafında bulundurduğu çift ana kamera modülü ile dikkatleri üzerine çeken Oppo R11, fiyatıyla da ilgi odağı olmuştu.

Çin’de 440 dolarlık bir etiketle satışa sunulan Oppo R11, sonunda global pazarda da boy gösterecek. Çin’in en büyük sosyal medya organı olan Weibo’da paylaşılan bilgilere göre, Oppo R11 önümüzdeki hafta Tayvan’da satışa sunulacak. Cihazın Tayvan’ın akabinde, önce Asya ardından da Avrupa’da raflardaki yerini alması bekleniyor. Oppo R11’in Tayvan’daki satış fiyatının, Çin’dekine oranla biraz daha fazla olacağı da belirtilmiş durumda. Zira cihazın Tayvan fiyatının 525 dolar seviyesinde olabileceği iddia ediliyor.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Oppo hali hazırda resmi bir şekilde Türkiye pazarında satış yapmaya henüz başlamadı.