Oppo A9 özellikleri netleşti

oppo a9

Oppo’nun Nisan ayının sonunda resmiyet kazanacak olan yeni modeli A9’un özellikleri netleşti. İşte Oppo A9 hakkındaki son detaylar.

Akıllı telefon pazarının önde gelen isimlerinden biri olan Oppo, 30 Nisan’da yeni modelini tanıtacak. Geçtiğimiz gün Oppo A9 ismiyle tanıtılacak olan modele dair bazı yeni sızıntılar gerçekleşti.

Hemen baştan belirtelim. A9’un hangi yonga setiyle geleceği hala kesinlik kazanmış değil. Dolayısıyla bu sebepten ötürü telefon için herhangi bir segment yorumunda bulunamıyoruz. Fakat Oppo’nun üst segment için Reno modeli üzerine yoğunlaştığını hesaba katarsak, A9’un orta segmente hitap eden bir cihaz olma ihtimali hayli yükseliyor.

Sızdırılan bilgilere göre A9 sistemini 6GB RAM ile destekleyecek. Ayrıca telefonun dahili depolama alanının da 128GB olacağı tahmin ediliyor. Arka tarafında dikey olarak konumlandırılmış çift ana kamera bulunacak olan telefonun ön kısmında ise tek bir selfie kamerası yer alacak.

Henüz kamera detayları tam netleşmiş olmasa da arka yüzde bulunacak olan kameralardan birisinin 48MP olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Oppo A9’un orta segmente hitap eden bir model olacağının en büyük göstergesi ise fiyatı. Çin’de 1700 yen civarında bir fiyattan satışa sunulacak olan telefonun Avrupa’da ise 225 euro gibi bir fiyat etiketi taşıması bekleniyor.

Şunu da dip not olarak hatırlatalım. Oppo genel olarak A serisi modellerin MediaTek imzalı yonga setlerini tercih ediyor. Dolayısıyla A9’un da MediaTek logosu taşıyan bir yonga seti kullanması bizleri şaşırtmayacaktır.