OnePlus 9 ve 9 Pro için Android 12 Beta tekrar yayınlandı

a12

OnePlus, Android 12 Beta programının bazı kullanıcılar için kullanıma sunmuş ancak  bununla birlikte, marka, hatalar nedeniyle piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra OnePlus 9 ve OnePlus 9 Pro için yapıları çekmek zorunda kaldı. İki haftadan uzun bir süre sonra şirket nihayet bu yapıları yeniden yayınladı.

OnePlus 9 ve OnePlus 9 Pro 2021 markanın amiral gemi telefonları olarak satışta. OnePlus 9R ise sadece Hindistan ve Çin’de satılmaktadır. Bu nedenle şirket, eski iki cihaz için yalnızca Android 12 Beta sürümlerini yayınladı.

OnePlus 9 ve 9 Pro için tekrar Android 12 yayınlandı

Google bu programı Android 12 Beta olarak adlandırsa da, OnePlus dahil çoğu OEM buna Android 12 Geliştirici Önizlemesi diyor. Her neyse, her şirketin sunduğu yazılım yapıları birbirinden farklıdır.

Max Weinbach’a göre , OnePlus 9 ve OnePlus 9 Pro için Android 12 Geliştirici Önizlemesi, OxygenOS değil ColorOS gibi görünüyor .

Bununla birlikte, ilk yapıların bir sorunu vardı ve bu da telefonların Fabrika Sıfırlama Koruması (FRP) kontrolünde takılıp kalmasına neden oldu. OnePlus , yeni yapılarda bu hatayı düzelttiğini söylüyor . Ancak, diğer OEM’ler gibi, kullanıcıların yazılım geliştirme konusunda deneyimi yoksa bu yapıları yüklememelerini önerir.

Android 12 Beta ile belirlenen sorun listesi ise şu şekilde;

  • Yapı yanıp sönerken tüm veriler silinecek
  • Görüntülü arama işlevi kullanılamıyor
  • Parmak iziyle kilit açma ve yüzle kilit açma kullanılamıyor
  • Bazı UI ekranları istenenden daha az görünüyor
  • Bazı uygulamalar beklendiği gibi çalışmayabilir
  • Sistem kararlılığı sorunları
  • HDR modu etkinleştirildiğinde kameranın çökme olasılığı.

Son olarak, OnePlus telefonları kullanılamaz hale getirilme riski konusunda uyardığı için, beta yazılımına aşina değilseniz bu yapıları denememenizi öneririz.

MIUI 12.5 güncellemesi Xiaomi Mi 11i için geliyor