Okullarda güçlü ve güvenli WiFi

EPA110 01 1280

İstanbul Kartal’daki İhsan Bayrakçı İlkokulu’nda TP-Link’in EAP erişim noktaları ile güçlü ve güvenli WiFi ağı oluşturuldu.

TP-Link’in kurumlar için özel geliştirdiği EAP serisi erişim noktalarını tercih eden kurumlar arasına İstanbul Kartal’daki İhsan Bayrakçı İlkokulu da katıldı. Sınıflardaki akıllı tahtalara internetin sağlıklı ulaşabilmesi için oluşturulan projede, TP-Link EAP110 model erişim noktaları (access point) ile güvenli WiFi okul ağı güçlendirildi.

güvenli wifi

Günümüz okullarında eğitimin sağlıklı sürdürülebilmesi için güçlü ve kesintisiz bir internet ağı gerekiyor. Her sınıfta yer alan akıllı tahtalar, internet erişimi olmadan kullanılamıyor; bu da ders vermeyi olumsuz etkiliyor. Okullardaki internet erişiminin bir başka hassas noktası ise güvenlik. Her kurum için önemli olan güvenlik, okullar söz konusu olduğunda bir kat daha hassas ve önemli bir unsur haline geliyor.   TP-Link’in kurumlar için özel geliştirdiği EAP serisi erişim noktaları, gelişmiş teknik özelliklerinin yanı sıra güvenli ve kolay yönetilebilen bir ağ oluşturduğu için okullar için ideal ağ çözümü.

TP-Link, çözüm ortağı 3net Network ile gerçekleştirdiği projede İhsan Bayrakçı İlkokulu’nda hem güçlü, hem de güvenli bir kablosuz ağ oluşturuldu. Okulda yer alan 32 derslik arasında uzun mesafeler ve katlar olması nedeniyle daha önce sorunlu olan WiFi ağı, EAP110 erişim noktaları ile güçlendirildi ve kopmalar olmadan kararlı bir ağ ile tüm okul kaplandı. Uzak mesafedeki sınıfların WiFi bağlantı sorunları da giderildi.

Yönetimi son derece kolay olan EAP serisi, tek bir PC ya da kontrol donanımı ile yüzlerce erişim noktasının denetlenmesine olanak veriyor. Bu sayede İhsan Bayrakçı İlkokulu’nda da oluşturulan ağ tek bir cihaz ile kolayca yönetilebiliyor. EAP’lar ile ücretsiz verilen Omada Kontrol Yazılımı ile kolayca personel için ayrı, yönetim için ayrı bir ağ oluşturuldu. Bulut destekli olan ve hiçbir lisans ücreti gerekmeyen Omada Kontrol Yazılımı ile her bir erişim noktası rahatlıkla takip edilebiliyor ve veri trafiği kontrol edilebiliyor. Bir güncelleme ya da ayar gerektiğinde de tek bir cihazdan tüm erişim noktalarında düzenleme yapılabiliyor. Ayrıca yük dengeleme özelliği sayesinde bir erişim noktasına fazla yük binmesi engelleniyor; veri trafiği erişim noktaları arasında dengeli olarak dağıtılıyor.

Xiaomi Mi 9 inceleme! 4 kameralı ve uygun fiyatlı amiral gemisi

TP-Link’in EAP serisi erişim noktaları, gün içinde farklı ve çok sayıda kişinin WiFi’a bağlandığı başta okullar olmak üzere, otel, hastane, AVM, fabrika vb yerler için ideal bir ağ çözümü. Kolay kurulup yönetilen, rahatlıkla eklemeler yapılarak gerektiğinde ağın genişlemesine olanak veren, hem güçlü hem güvenli bir WiFi oluşturuluyor.