Nubia Z17 Mini, 6 Nisan’da tanıtılacak

zte

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan ZTE, yeni orta segment modeli Nubia Z17 Mini’yi tanıtmaya hazırlanıyor. İşte detaylar.

Geçtiğimiz hafta 21 Mart’ta özel bir etkinlik düzenleyen ZTE, Nubia M2, Nubia M2 Lite ve Nubia N2 modellerini tanıtmıştı. Genel beklenti firmanın Nubia Z17 Mini isimli, çift ana kameralı modelini de duyuracağı yönündeydi fakat bu gerçekleşmedi.

Peki orta segmente hitap eden bir model olan Nubia Z17 Mini’nin tanıtılması neden bu kadar önemli? Bu durumun iki basit nedeni var. Birincisi Z17 Mini’nin orta menzilde, çift ana kameraya sahip ilk cihaz olması. İkincisi de elbette fiyatı.

ZTE, merakla beklenen bu modeli 21 Mart’ta tanıtmamış olmasına karşın, yeni etkinlik için 6 Nisan’ı işaret etti. Tam da bu etkinlik tarihinin paylaşıldığı saatlerde Çin’in sertifikasyon kurumu TENAA’da NX569J kod ismi ile, Z17 Mini’de benzer özelliklere sahip bir telefon onay aldı. Genel kanı bu cihazın Nubia Z17 Mini olduğu yönünde. Tabi ki kesin bilgi için yine de 6 Nisan’ı beklemek zorundayız.

Öte yandan Nubia Z17 Mini özellikleri ile ilgili bazı bilgileri de sizlerle paylaşalım. 1.8 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli bir işlemciyle gelmesi beklenen cihaz sistemini 4GB RAM ile destekleyecek. 64GB dahili depolama alanına sahip telefonun 1080p çözünürlüğünde 5.2 inçlik bir ekranla gelecek. 2930 mAh gücünde ortalama bir bataryadan beslenecek olan Nubia Z17 Mini, kutudan ilk çıktığında ise Android 6.0.1 ile çalışacak.