Now MoviePass kullanıcıları takip etmediğini açıkladı

moviepass resım

Ünlü sinema üyelik hizmeti Now MoviePass kullanıcıları takip ettiği söylentisinin yanlış anlaşılma durumundan meydana geldiğini açıkladı.

Son zamanlarda kullanıcı verilerinin gizli kalması konusunda birçok firma gayret göstermeye devam ediyor. Kullanıcılar bu konuda oldukça dikkatli bir konumda olmaya devam ediyor. Son olarak 2 milyona yakın abonesi bulunan sinema üyelik hizmeti Now MoviePass hakkında kullanıcıları takip ettiği hakkında iddia ortaya atılmıştı. Bu olayın hemen ardından Now MoviePass’in sahibi Mitch Lowe özür dileyerek böyle bir durum söz konusu olmadığını açıklamıştı.

Gerçekleşen bir konferans kapsamında açıklamalar yapan Mitch Lowe, gelen tepkilerin ardından düzeltme yaptı. Lowe yanlış anlaşıldığını vurgulayarak sadece uygulama kullanıldığı zamanlar konum takibi yapıldığını ifade etti. Bunun yanında web sitesi üzerinde kullanıcılara hitaben bir mektup yayınlayan firma özür dilemeyi ihmal etmedi.

Oldukça popüler bir hale gelmişti

Now MoviePass uygulaması kullanıcılar yakınlardaki sinemaları arama işlemi başlatınca yada bakiyeden ödeme yapmak istediğinde konum bilgisine ulaşıyor. Bu durumun gerçekleşmesi için uygulamanın açık ve kullanıcının izin vermiş olması şart koşuluyor. Kullanılan sürekli takip özelliği son güncelleme ile pasif hale getirilmişti.

Uygulama çeşitli kampanyalar yaparak son zamanlarda oldukça fazla kullanıcıyı bünyesine katarak dikkatleri üzerine çekmişti. Bu olumlu tabloya rağmen kar konusunda sıkıntılar yaşayan firmanın bu tabloyu nasıl olumlu hale dönüştüreceği merak konusu.

Volkswagen elektrikli otomobiller konusunda kararlı!