Note 8’e 4K/60 fps Kayıt Özelliği Geliyor [Düzeltme]

note84k60fps

iPhone X’un geliştirilen yüksek fps’li video kayıt özelliklerine Samsung cevap vermek istiyor. Note 8, 4K/60 fps’lik çekim özelliğini kazanabilir.

Samsung yaptığı açıklamayla bunun yanlışlık olduğunu, özelliğin gelmeyeceğini söyledi. Detayları buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.

Birkaç gün önce tanıtılan yeni iPhone’ların en çok öne çıkan özelliklerinden bir tanesi de video çekim özellikleri oldu. Apple üçlüyü Full HD’de 240 fps ve 4K/60 fps çekebilir şekilde lanse etti. Hayli ilgi çeken bu özelliklerin ardından Samsung da rekabeti kızıştırmak istiyor.

4K’de 30 fps kayıt yapabilen Note 8, rakiplerinden geri kalmamak adına yakında güncellemeyle 60 fps desteğini alabilir. Samsung, resmi sitesinde yanlışlıkla veya bilerek Note 8’in 60 fps kayıt yapabildiğini ilan etti. Güncel yazılımla bunu başaramayan akıllı telefon güncelleme mi alacak soruları ister istemez aklımıza geliyor. Muhtemelen Samsung güncelleme üzerinde çalışırken müşteri kaybetmek istemedi, özelliği erkenden duyurdu.

Telefonun yetenekleri dahiline olan özelliğin neden en baştan duyurulmadığı da sorulabilir. Burada da muhtemelen telefonda yaşanacak ısınma sorunları düşünüldü. Halihazırda 30 fps çekim yaparken bile fazlasıyla ısınan telefonlar, 60 fps’te daha da fazla zorlanacaktır. Samsung’un bunu düşünerek cihazını fazla zorlamak istemediğini düşünebiliriz.