Nokta İstanbul Alan Adları 25 Bin Kayda Ulaştı

1467453817 basingorseli2

Dünyada kendi alan adı uzantısına sahip ender şehirlerden olan İstanbul, sahip olduğu Nokta İstanbul ‘.ist’ ve ‘.istanbul’ alan adlarına tüm kurumların geçişini kısa süre önce tamamlamıştı. Ancak sadece devlet kurumları değil özel sektör de bu yeni uzantılara oldukça fazla ilgi ile yaklaşıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Medya A.Ş. tarafından 2016 yılının ilk aylarında kullanıma sunulan ve ICANN tarafından onanan ‘.ist’ ve ‘.istanbul’ alan adları kısa sürede elde ettiği başarı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Dünya çapında yılda üç defa gerçekleşen ICANN56 toplantısında Medya A.Ş. Genel Müdürü Bekir Kaplan ve ekibi bu yeni uzantılar hakkında ICANN’e bir sunum yaptı. Sunumun ardından ICANN’ın Başkanı ve CEO’su Goran Marb tarafından tebrik edilen Medya A.Ş. ekibi önemli bir rakam paylaştı.

Ekip paylaştığı rakamda 10 Mayıs’tan beri herkes tarafından alınabilir halde olan ‘.ist’ ve ‘.istanbul’ uzantılı alan adlarından şu ana kadar tam 25 bin adet alındığını açıkldı. Kısa sürede oldukça güzel bir sayıya erişen uzantıların bu sayıya ulaşmasında özel sektöründe ilgisinin olduğu aşikar.

Sürücüsüz araç Zoox $200 milyon yatırım almayı başardı