Nokia’nın İlk Android Telefonları Tanıtıldı

Nokia’nın İlk Android Telefonları Tanıtıldı

Nokia, merakla beklenen Androd işletim sistemli telefonlarını Barselona’da düzenlenen MWC 2014’de tanıttı. X, X+ ve XL olmak üzere 3 Android işletim sistemli Nokia piyasaya sürülecek.

Birçok sızıntı ve dedikodunun ardından Nokia’nın Androdi işletim sistemli akıllı telefonları MWC 2014’de tanıtıldı. Nokia, Android işletim sistemini kullanan 3 farklı modelle piyasada olacak. X, X+ ve XL adlı modeller, Lumia serisinin altında konumlandırılırken, Android işletim sistemli olmalarına sadece Nokia Store’dan uygulama indirebiliyorlar.

 Nokia-x

Nokia Lumia ve Asha serilerinin tasarım özelliklerinin birleştirildiği modeller vergiler hariç 89,99 ve 109 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Nokia X modeli, 1GHz’lik Qualcomm Snapdragon 8225 çip seti, 512MB RAM ve 4GB dahili depolama alanına ve 32GB’a kadar microSD kart desteğine sahip.

 Nokia-X-Dual-SIM

X serisinin en üst modeli olan Nokia XL modelindeyse, 5 inç boyutunda  800x480p çözünürlüğünde IPS LCD ekran bulunuyor. Nokia X ve X+ modellerinde 4 inç boyutunda 800x480p çözünürlüğünde IPS LCD ekran ve 233ppi piksel yoğunluğu bulunuyor. X ve X+’de 3 mega piksel çözünürlüğünde arka kamera bulunurken, telefonların ağırlığı 129 gram ve 1500 mAh kapasiteli batarya görev yapıyor. 3G ile 10.5 saat konuşmanın yanı sıra 17 gün bekleme süresi sunan X ve X+’da, Nokia Glance Screen bulunuyor.

 Nokia-XL

Nokia XL ve Nokia X+ modelinde 1GHz çift çekirdekli Snapdragon S4 işlemci, 768MB RAM 4GB Dahili depolama alanı ve microSD kart desteği sayesinde 32GB’a kadar arttırılabilir hafıza bulunuyor.

Huawei’den Dünyanın En İnce Tableti