Nokia’dan şaşırtan Nokia 9 PureView kararı

Nokia X50, 108MP kamera ve Snapdragon 775 yonga seti geliyor

Nokia tarafından 2019 yılında satışa sunulan ve zamanın amiral gemilerinden biri olan Nokia 9 PureView, eşine az rastlanır bir durumla karşı karşıya.

Nokia’dan şaşırtan Nokia 9 PureView kararı. Bir zamanların en önemli telefon üreticilerinden biri olan Nokia, dokunmatik telefonların yaygınlaşmaya başlamasıyla güçten düşmüş, akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte ise hepten piyasadan silinmişti.

Bir süre Microsoft markası altında can bulmaya çalışan Nokia, daha sonra yeniden kendi markasıyla piyasaya geri dönmüştü ancak Finlandiyalı şirket hala beklediği istediği seviyenin çok uzağında. Aslında şirketin Nokia 9 PureView stratejisi, durumun neden bu halde olduğunu da az çok gösteriyor.

Henüz iki sene önce piyasaya sürülen ve Android 9 işletim sistemiyle donatılmış Android One deneyimini kullanıcılarına sunan Nokia 9 PureView, şaşırtıcı bir kararla Android 11 güncellemesinin dışında bırakıldı.

nokia 9 pureview vs iphone

Nokia’dan şaşırtan Nokia 9 PureView kararı

Nokia tarafından yapılan duyuruya göre, telefondaki kamera ile yeni sürüm arasında uyuşmazlıkların bulunduğu bu nedenle de yeni sürümü alamayacağı duyurulan Nokia PureView 2019, bu sayede belki de yeni sürümlerden en çabuk mahrum kalan amiral gemilerinden biri olarak da tarihte geçmiş oldu.

Bununla birlikte Nokia, Nokia 9 PureView kullanıcılarının gönüllerini alabilmek amacıyla, bu telefonu elinde bulunduran müşterilerinin, Nokia‘nın orta segment akıllı telefon serisi Nokia X modellerinden dilediklerini %50 indirimle satın alabileceklerini duyurdu. Bu haber elinde Nokia 9 PureView bulunduran kullanıcıları memnun eder mi bilinmez ancak bir amiral gemisi modelinin 2 sene sonunda güncelleme kapsamı dışında bırakılması, şirketin marka algısına ciddi bir darbe vuracaktır.

Kedi veya köpek besliyorsanız bilim insanlarının bir uyarısı var