Nokia’dan Orta Sınıf Android Telefon : Nokia C1

nokia c1

Nokia, Microsoft’a olan satışından sonra ilk akıllı telefonunu ürettiği bilgileri geldi. 5 inç büyüklüğünde ekrana sahip olacak olan Nokia C1, Android 5.0 işletim sistemi ile herkesi şaşırtmayı planlıyor.

Orta segmenete hitap edecek olan Nokia C1, henüz modeli tam net olmayan Intel işlemci, 2 Gbyte bellek ve 32 GByte’lık bir kapasiteye sahip olacak. 8 MP arka kamerası ile birlikte 5 MP2lik bir ön kameraya sahip olacak olan Nokia C1, Z-Launcher arayüzü ile birlikte Android 5.0 işletim sistemi ile çalışacak.

nokia c1

Hatırlayanlar bilir. Nokia geçen günlerde 7.9 inç büyüklüğünde Android Lollipop tabletini tanıtmıştı. N1 olarak adlandırılan bu ürünü Foxconn tasarladı ve üretti. Nokia sadece kendi arayüzünü ve markasını entegre etti. Benzer bir durum C1 için de geçerli olabilir.

Önümüzdeki yıl ortaya çıkacak olan C1, Nokia ismini taşıyıp taşıyamayacağı henüz belli değil. Sonuçta, Nokia telefonlarının isim hakkı iki yıllığına Microsoft’a ait. Lumia markasının Microsoft’a hızlı geçişi belki isim hakkı işini hızlandırabilir. Ama burada son söz kesinlikle Microsoft’a ait olduğunu söylemeliyiz.

Apple Watch Mayıs’ta Piyasaya Sürülebilir