Android’li Nokia C1’in ilk fotoğrafı

android nokia c1 fotograf

Dün aktardığımız Android işletim sistemli Nokia C1 modelinin bugün gerçek fotoğrafları çıktı. Dün yayınlanan görseller telefonun çizimleriydi. Bugün o çizimlerin neredeyse aynısı fotoğrafların ortaya çıkmasıyla Nokia C1 adeta resmileşti.

android-nokia-c1-fotograf

Microsoft’a satıldıktan sonra bir daha piyasada görmediğimiz Nokia, sadece giriş seviyesi temel cep telefonlarıyla gelişmekte olan pazarlarda varlığını sürdürüyordu. Ancak firmanın 2 yıllık ticari yasağının bitmesiyle yeni Nokia modelleri ortaya çıkmaya başladı. Bu modellerden ilki Android işletim sistemi kullanan Nokia C1 modeli oldu.

Nokia C1 modelinde 5 inç büyüklüğünde bir ekran var. Bu ekran için dün 720p çözünürlükte demiştik ancak bugün ortaya çıkan fotoğrafa göre ekran 1080p yani 1080 x 1920 çözünürlükte görünüyor. Android 6.0 Marsmallow işletim sistemine sahip olan Nokia C1 modelinde Intel Atom işlemci ve 2 GB RAM olacak. Cihazın metal mi plastik mi olduğunu anlamak henüz zor ancak uygun fiyatlı olması için plastik tercih edilmiş olabilir.

Söz konusu fotoğrafın kaynağı Çin. Nokia C1 modelinin ne zaman piyasaya çıkacağı konusunda henüz resmi bir bilgi yok. Dolayısıyla en erken tarih olarak 2016’nın ilk çeyreği diyebiliriz. Daha erken olması pek mümkün görünmüyor.

Xperia Z için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi!