Nokia ve Microsoft ortak proje geliştirecek

Microsoft Nokia

Nokia Lumia 530 ile bir araya gelen Nokia ve Microsoft büyük bir hizmet almıştı. Şimdi ise her iki şirket yeniden birleşmek istiyor. İşte haberimizin detayları.

Nokia Lumia 530, hatırlayacağınız üzere 2014 yılında piyasaya çıktı ve büyük bir başarısızlıkla karşı karşıya kaldı Android işletim sistemine önemli bir alternatif olacağı düşünülen Microsoft ne yazık ki bunu başaramadı. Aradan henüz 5 yıl geçtikten sonra her iki şirket yeniden biraraya geliyor.

Nokia ve Microsoft 5G projesi geliştirecek

Yapılacak olan bu yeni ortaklık, Microsoft’un bulut bilişim ve yapay zekâ teknolojileri ile Nokia şirketinin 5G altyapısını geliştirecek. Böylece her iki şirket de belirli alanlarda uzmanlaşmış olacak ve bu alanları birleştirecekler.

nokia calismalari

Microsoft Azure Genel Müdür Yardımcısı Jason Zander, bu ortaklık ile birlikte Microsoft şirketinin bulut bilişim alanındaki enerjisiyle Nokia kuruluşunun ağ oluşturmadaki başarısı bir araya gelecek. Nokia ve Microsoft mobil yöneticileri tarafından yönetilen Hon Hai/Foxconn Teknoloji Grubu ve HMD Global yan kuruluşuna 350 milyon dolar gibi bir fiyattan satılmıştı ve şimdi ise Microsoft yine aynı şirketle bağlantı kuruyor.

Kısa bir süre içerisinde 5G bağlantısı olan akıllı telefonların sayısında çok önemli bir artış yaşanacak. Bunun farkında olan bütün büyük kuruluşlar şimdiden bazı teknik gelişmeler yaşamaya çalışıyor. Sizce bu ortaklık 5G alanında önemli bir gelişme sağlayabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Nokia 8.1 için Android 10 çıktı!