Nokia telefon mermiyi durdurdu, sahibinin hayatını kurtardı!

mermiyi durduran telefon2

Sağlam telefon dendiğinde akla ilk gelen telefon Nokia 3310 oluyor. Ancak bu sefer bir Nokia Lumia modeli sahibinin hayatını kurtardı. Mermiyi durduran telefon sizlerle.

Sosyal medya paylaşımlarında sağlamlık konusunda sürekli karşımıza çıkan Nokia 3310 modelinin aksine bu sefer bir Nokia Lumia modeli, zorlu bir testten başarıyla geçti. Günümüzdeki pazar payı her ne kadar az olsa da Nokia marka telefonların son derece sağlam olduğu su götürmez bir gerçek. Twitter’da Peter Skillman tarafından paylaşılan bir fotoğraf, telefonun mermiyi nasıl durdurduğunu gözler önüne seriyor. Peter Skillman, Microsoft’ta tablet ve akıllı telefon bölümünde bir çalışan.

mermiyi-durduran-telefon

Mermiyi durduran telefon!

Afganistan’da meydana gelen olayda, serseri bir kurşun bu telefona isabet ediyor. Mermi telefonu geçemiyor ve cihazın sahibinin hayatı kurtuluyor. Üstelik merminin çıkış noktası, telefonun ekran kısmı. Yani alt taraftaki sert plastik tuş takımı bölümüne göre daha dayanıksız.

Kullanılamaz hale gelen telefonun fotoğrafını haberimizde görebilirsiniz. Cihazın arkasına isabet eden mermi çekirdeği, içeride sıkışıp kalmış durumda. Merminin nasıl bir silaha ait olduğu bilgisi paylaşılmamış ancak sıradan bir tabanca mermisine benzemiyor.

Benzer bir olay yaklaşık iki sene önce Brezilya’da bir polis memurunun da başına gelmişti. Olaydaki Lumia 520 modeli, yine mermiyi durdurmayı başarmış ve polis memurunun hayatını kurtarmıştı. Güncel akıllı telefonlar yanma sorunlarıyla uğraşırken, artık sektörün gerisinde kalan Nokia marka cihazların böylesine sağlam olması dikkat çekici. Twitter’da Peter Skillman’ın takipçileri bu paylaşımın ardından aşağıdaki gibi fotoğraflar yollamaya başladı.

peter-skillman

Google 4 Ekim’de neler duyurdu?