Apple A10X yongası geliyor!

apple a10x performansi 2

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde kullanılan Apple A10 Fusion yongasından sonra sıra Apple A10X yongasında. Beklenen yeni çipin detayları sizlerle.

Geçtiğimiz Eylül ayında Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleriyle karşımıza çıktı. Şimdi sırada iPad modelleri var. Önümüzdeki dönemde duyurulacak yeni iPad modellerinde kullanılacağı düşünülen Apple A10X yongası nasıl olacak? TechStatic bu soruya cevap verdi.

Apple A10X yongası geliyor!

Kısa bir süre önce Apple’ın üç yeni iPad modeli çıkarmaya hazırlandığı bilgisini sizlerle paylaşmıştık. 7.9 inç, 9.7 inç ve 12.9 inçlik boyutlarla karşımıza çıkacak olan yeni iPad modellerinin merakla bekleniyor. Bu cihazların teknik özellikleri ise bir başka merak konusu.

Geçtiğimiz yıl duyurulan iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleriyle Apple A9 yongası duyurulmuştu. Sonrasında çıkan iPad Pro modellerinde ise Apple A9X olarak adlandırılan yeni bir yonga tanıtılmıştı. Bu yıl Apple’dan yine benzer bir hamle bekleniyor. Apple A10X olarak beklenen yeni yonga sadece yeni iPad modellerinde kullanılacak.

TechStatic tarafından yayınlanan grafikte, Apple A10X yongasının tekli ve çoklu çekirdek performans değerleri yer alıyor. Rakamlar Geekbench 4 isimli performans testi uygulamasına dayanıyor. Tabloyu aşağıda görüntüleyebilirsiniz. Rakamlar şu şekilde;

Apple A10 yongası

  • Tek çekirdek: 3490 puan
  • Çoklu çekirdek: 5580

Apple A10X yongası

  • Tek çekirdek: 4236
  • Çoklu çekirdek: 6588

Eldeki rakamsal verilerle konuşacak olursak, Apple A10 Fusion ve Apple A10X yongaları arasında neredeyse %20’lik bir performans farkı olması bekleniyor. Ancak kesin bilgiler için bir süre daha beklemek gerekiyor.

apple-a10x-performansi

Google 4 Ekim’de neler duyurdu?