Nokia, HarmonyOS kullanma söylentilerini yalanladı

Nokia, HarmonyOS kullanma söylentilerini yalanladı

Huawei HarmonyOS işletim sisteminin yakın zamanda tanıttı. Ardından Nokia’nın bu işletim sistemini benimseyeceğine dair iddialar çıktı. Bugün erken saatlerde, Nokia, yaklaşan akıllı telefonları için Huawei HarmonyOS’u desteklemeye başlayacağını iddia eden söylentilere bir yanıt verdi. Şirket bu iddiayı resmen yalanladı.

ThePaper raporuna göre, akıllı telefon üreticisinin yeni bir akıllı telefon, yani Nokia X60 üzerinde çalıştığı söylendi. Ancak, şirketin bu modelinde Çinli teknoloji devinin tescilli işletim sistemini destekleyeceğini belirten söylentiler ortaya çıkmıştı. Finlandiyalı marka bu söylentiyi yalanladı ve şirketin müşterilerine bir Android deneyimi sunmayı taahhüt ettiğini belirtti.

Nokia, HarmonyOS kullanma söylentilerini yalanladı

Nokia, “en iyi Android deneyimini sağlama taahhüdümüz değişmedi” şeklinde konuştu. Başlangıçta firmanın yeni X60 serisi akıllı telefonlarını bu yılın ikinci yarısında piyasaya süreceğini de iddia edilmişti. Önceki raporlar şirketin söz konusu cihaz için Huawei’nin HarmonyOS sistemini kullanıcağını iddia ediyordu. Ancak şimdi, bu söylenti açıkça reddedildi. Nokia’nın yaklaşan akıllı telefonlarının en son Android işletim sistemine sahip olması bekleniyor. Hatırlatmak gerekirse X60 serisi şirketin 2021 amiral gemisi olabilir. Serinin 6.000 mAh pil ile birlikte kavisli bir kenar ekrana sahip olması bekleniyor. İki telefonun ayrıca 200 megapiksel birincil kamera ve diğer üst düzey özelliklere sahip olması bekleniyor. Ancak ne yazık ki şu an için bu seriyle ilgili çok fazla bilgi bilinmiyor. Nokia tarafından bazı açıklamar gelmeye başladığına göre cihazın gelişi çok uzun sürmeyebilir.

Galaxy Z Flip 3 özellikleri neredeyse kesinleşti: Fiyatı bile belli oldu