Yeni Nokia 3310, Symbian ile gelecek

nokia 3310 2

Önümüzdeki günlerde tanıtılması beklenilen yeni Nokia 3310’un Symbian işletim sistemi ile geleceği ortaya çıktı. İşte yeni Nokia 3310 hakkındaki son detaylar.

Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması beklenilen yeni Nokia 3310 ile ilgili bazı yeni detaylar ortaya çıktı. Sızıntı dünyasının önde gelen isimlerinden Evan Blass bu sefer yeni Nokia 3310’la ilgili bilgiler verdi.

Blass’ın iddiasına göre 3310’un yenilenmiş versiyonu, son zamanlarda sıkça telaffuz edilenin aksine Android işletim sistemi ile gelmeyecek. Blass, Nokia’nın yaklaşık olarak 15 sene önce kullandığı Symbian işletim sistemine geri döneceğini söyledi. Ayrıca yeni Nokia 3310’un da S30 ile kullanıcılara sunulacağını iddia etti.

Nokia 3310 fiyatının 59 Euro olacağını yineleyen Blass, Nokia’nın eski telefonlarında sıkça karşılaştığımız ön ve arka kapağın değişmesi olayının yeni nesilde de devam edeceğini belirtti.

Sonuç olarak yenilenmiş Nokia 3310 hakkındaki tüm detayları en geç önümüzdeki hafta içerisinde öğrenmiş olacağız. Açıkçası Blass’ın iddialarının oldukça mantıklı durduğunu da belirtmek gerekiyor. Zira eğer yeni 3310 59 Euro gibi bir fiyattan satışa sunulacaksa, Android işletim sistemine sahip, kameralı, flaşlı bir telefon beklemek pek de gerçekçi olmayacaktır.

Dip not olarak hatırlatalım. Yeni 3310 ile ilgili daha önce sızdırılmış olan söylentilerde telefonun orjinalinden daha büyük bir ekranla geleceği, fakat bu ekranın öyle çok da büyük olmayacağı belirtilmişti. Bekleyip göreceğiz.