3310’a Windows Phone T28’e Android Yüklediler

3310’a Windows Phone T28’e Android Yüklediler

Efsane telefonlar Nokia 3310 ve Ericsson T28 akıllı telefona dönüştürüldüler. Windows Phone işletim sistemli Nokia 3310 ve Android işletim sistemli Ericsson T28, Alman teknoloji sitesi Curved tarafından güncellendi.

Akılı telefonlar öncesinde cep telefonlarının dönemi hüküm sürüyordu. 90’ların sonu 2000’lerin başındaki cep telefonu döneminin en ikonik modelleriyse, Nokia’nın Nokia 3310 ve Ericsson’un Ericsson T28 modelleriydi. Zamanın en iddialı modelleri olan her iki modelde dünya çapında büyük satış başarısı yakalamışlardı. Her iki modelinde hala kullanıldığını görebilmek mümkün. Özellikle sağlamlığıyla bir efsaneye dönüşen Nokia 3310, son dönemin akıllı telefonlarıyla karşılaştırılmaya devam ediyor.

 nokia-iphone-ericsson5

Güncelliğini yitiren ve çağın teknolojik gelişmelerinden geri kalan Nokia 331 ve Ericsson T28 modellerini 2014 yılına uyumlu hale getirmek isteyen Alman Curved sitesi, Nokia 3310 modeline Windows Phone işletim sistemini, Ericsson T28 modelineyse Android işletim sistemi yükledi. Martin Hajek tarafından gerçekleştirilen bu değişimi Apple iPhone ile karşılaştıran site, yıllardır hep akla gelen soruları gerçeğe dönüştürdü.

 nokia-iphone-ericsson4

Tekrar şekillendirilen Nokia 3310 iki farklı modelle karşımıza çıkıyor. İlki klasik monokrom ekranı kullanan Windows Phone işletim sistemli versiyon. Diğeriyse renkli ekran ve Windows Phone işletim sistemini kullanıyor. Her iki modelin arka kamerasında 41 mega piksel çözünürlüğünde PureView kamera yer alıyor.

nokia-iphone-ericsson3

Ericsson T28’deyse monokrom ekran ve Android işletim sistemi tercih edilmiş. Telefonun tuş takımı kaldırılarak tam boy ekrana yer verilmiş. Monokrıom ekran ve Android işletim sistemi gerçekten ilginç görünüyor.

 nokia-iphone-ericsson2

Geçtiğimiz yüzyıldan kalan 2 modeli günümüz imkanlarıyla buluşturan çalışma gerçekten çok başarılı hazırlanmış. Nokia 3310 ve Ericsson T28’in geçirdiği evrimi galerimizde görebilirsiniz.

Google Platformlar Arası Dosya Transferi Üzerinde Çalışıyor