Nokia 2 daha fazla ülkede satışa çıkıyor

nokia 2

HMD Global’in giriş sekmentindeki ilk cihazı olan Nokia 2 geçtiğimiz hafta bazı Hindistan’da raflardaki yerini almıştı. Finli üretici, Nokia 2’nin Avrupa’daki satış fiyatını 99 euro olarak lanse etmişti. Fakat bu fiyatın pazar ağı genişledikçe daha da arttığı dikkat çekti. Keza son olarak Rusya’da raflardaki yerini alan Nokia 2, 117 euroluk etiket fiyatına sahip.

Nokia 2 Türkiye’de ne zaman çıkacak?

Sistem özellikleri ve uygun fiyatı ile dikkat çeken Nokia 2’nin ilk olarak Hindistan ve Avrupa’da satışa sunulacağı açıklanmıştı. Hali hazırda Hindistan’da satışa sunulan cihazın, Avrupa’da da aynı fiyattan yani 99 eurodan son kullanıcıya ulaştırılacağı belirtilmişti. Fakat Finli üreticinin giriş segmentindeki telefonu Rusya’da 117 eurodan listelendi.

HMD Global’in giriş sekmentindeki telefonunu Rusya’nın peşi sıra diğer Avrupa ülkelerinde de satışa sunması bekleniyor. Peki gelelim bizi ilgilendiren asıl kısma. Nokia 2 Türkiye’de ne zaman satışa sunulacak ve fiyatı ne kadar olacak?

Malum, ülkemizde şu aralar döviz kurları çok yüksek. Vergiler deseniz, telefonun normal fiyatından çok vergi ödüyoruz zaten. Bu şartlar altında düz bir hesap yapıp dışarıda 100 euro olan cihazın ülkemizde de 450 – 500TL civarında bir fiyattan satılacağını söylemek isterdik. Fakat gerçek pek de böyle değil.

Muhtemelen Nokia 2’nin fiyatı vergilerle birlikte rahat bir şekilde 700TL bandına yaklaşacaktır. Hatta 700TL’nin üzerinde de satılırsa bizler için şaşırtıcı olmaz. Keza 60 euroluk yeni 3310’un bile 500 küsür liradan satılmaya çalışıldığı bir ülke burası.

Google Pixel 2 mikrofonu üfleyince çalışıyor