Nokia 2.4, Android 11 güncellemesini alıyor

Nokia 2.4, Android 11 güncellemesini alıyor

Nokia 2.4 için Android 11 güncellemesinin tam bir değişiklik günlüğü ortaya çıkmadı. Ancak yeni bir kullanıcı arayüzü ve sohbet balonları ve tek seferlik izinler gibi Android 11 güzellikleri bekleyebilirsiniz.

Android 11 ailesine şimdi de Nokia 2.4 katılıyor. Android 11 halihazırda güncellemenin yayıldığı ülkelerin % 50’sine geldi ve % 100 kullanıma sunumu 28 Nisan’da başlayacak Cihazın özelliklerini hatırlayacak olursak: Akıllı telefon çentikli ekran tasarımı ile karşımıza çıkmıştı. Bu çentikte bir özçekim kamerası sunuluyor. Çentikli ekranın üst ve yan çerçeveleri yeterince ince iken alt çerçeve için bu durum geçerli değil. Cihazın arka bölümde ortalanmış bir şekilde dikey kamera modülü bulunuyor. Bu modül içerisinde ikili kamera kurulumu ve bir de LED flaş yer alıyor. Arka kamera modülünün hemen altında bir fiziksel parmak izi okuyucu bulunuyor. Bunun altında ise dikey bir şekilde “Nokia” logosu yerleştirilmiş durumda. Nokia, yeni giriş seviyesi modelini Alacakaranlık, Kömür ve Fiyort olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile satışa sunuyor. Ayrıca 3,5mm kulaklık girişi bulunan modelde bağlantı noktası olarak USB Type-C yerine ne yazık ki microUSB portu tercih ediliyor.

Nokia 2.4, Android 11 güncellemesini alıyor

Cihazın ekranındaki çentikte 5MP, f/2.4 diyafram açıklığına sahip bir özçekim kamerası bulunuyor. Arka bölümde ise dikey bir ikili kamera kurulumu yer alıyor. Nokia, bu ikili kurulumu 13MP geniş açılı ana kamera ve 2MP derinlik algılayıcı sensör olarak sunuyor. Bu ikili kuruluma aynı zamanda bir LED flaş da eşlik etmektedir. Akıllı telefon 4.500mAh kapasiteli batarya ile birlikte geliyor. Bu bataryayı cihazın alt kısmındaki microUSB girişi üzerinden şarj edebiliyorsunuz. Nokia, ne yazık ki bu modelde hızlı şarjı bırakın standart bir şarj hızı bile sunmamış. Cihaz yalnızca 5W hızında şarj olabilmektedir.

Honor 50 Pro+ teknik özellikleri belli oldu!