Nintendo Miitomo kısa sürede 100 milyon kullanıcıya ulaştı!

miitomo

Oyun dünyasının en popüler firmalarından biri olan Nintendo Miitomo isimli yeni uygulamasını kısa süre önce yayınladı. Uygulama şimdiden 100 milyon kullanıcıya ulaştı.

Oyun konsolları arasında yerini daima korumayı başaran Nintendo, yaklaşık bir yıldır söylenti şeklinde gündeme gelen mobil atağına 3 gün önce başladı. Nintendo Miitomo 3 gün önce yayınlandı ancak rakamlar şaşırtıcı.

Nintendo Miitomo rekor kırdı!

Firmanın ilk mobil uygulaması olan Miitomo, sadece 3 gün önce iOS ve Android platformları için yayınlandı. Şimdilik sadece Japonya’da yayınlanan uygulama, ilk üç gün içerisinde 100 milyon mobil kullanıcıya ulaşmayı başardı. Bu gelişme Miitomo’nun resmi Twitter hesabı olan “@Miitomo_JP” isimli hesapta paylaşıldı.

Konsol tarafında Nintendo hesabıyla entegre çalışan uygulamada kendi karakterinizi oluşturuyorsunuz. Karakter oluşturma evresi, kendi fotoğrafınızı sisteme yüklemekle başlıyor. Her bir karakter binlerce farklı şekilde özelleştirilebiliyor. Karakterlerin yüzleri ise sizin yüklediğiniz fotoğrafa göre şekilleniyor.

Miitomo içerisinde arkadaş edinip, kişilerin profillerini görüntüleyebiliyorsunuz. Yeni bir sosyal ağ konsepti bile denilebilir. Ancak bu noktada öncelikli hedef oyun dünyasıyla içli-dışlı olan kişiler. Daha sonrasında duyurulacak olan Nintendo uygulamaları Miitomo ile kolayca yaygınlaşabilecek.

Nintendo mobil sektöre ilk adımını Miitomo uygulamasıyla atmış oldu. Firma önümüzdeki dönemde mobil taraftaki ataklarına devam edecek. Şimdilik öncelikli hedef Nintendo Miitomo uygulamasının küresel çapta yayınlanması. Uygulamanın ilk etapta ABD, daha sonra ise Avrupa için duyurulması bekleniyor.

Galaxy S7 röntgen cihazında X ışınlarıyla görüntülendi!