Nexus 8’i HTC Üretecek

Nexus 8 i HTC Üretecek

Google’ın 8 inç boyutunda ekrana sahip yeni Nexus tableti Nexus 8, HTC tarafından üretilecek.

Google’ın Nexus serisiyle piyasaya sürdüğü akıllı telefon ve tablet modelleri hem makul fiyatları hem de safkan Android olmaları sebebiyle, Android platformunun en başarılı modelleri arasında yer aldılar. Google’ın ilk Nexus akıllı telefon üretimini HTC ile Nexus One modelinde gerçekleştirmiş, ardından Samsung’la Nexus S ve Galaxy Nexus Modelleri gelmişti.  Son 2 model, Nexus 4 ve Nexus 5’in üretimiyse LG ile gerçekleştirmişti.

타블렛PC_시안

Tablet üretimindeyse Asus ile işbirliği yapan Google, 2 nesildir Nexus 7’nin üretimini Asus’a yaptırıyor. 2012’de piyasa çıkan 10 inç ekran boyutuna sahip Nexus 10 modelinin üretimini ise Samsung üstlenmişti. Uzun süredir devam eden iddialara göre, 8 inç ekran boyutuna sahip olan Nexus 8 tabletin üretiminin HTC tarafından gerçekleştirileceği iddiaları gerçeğe dönüşmek üzere.

Digitimes’ın haberine göre, Nexus 8’in üretimi Asus’tan HTC’ye kaydı. Tayvanlı üretici HTC ile ilk nesil Nexus 7 içinde görüşmeler yapan Google, Nexus 7’nin üretimini Asus’a vermişti. Nexus ailesinin üçüncü modeli Nexus 8’in hazirandaki Google I/O konferansında tanıtılması ve yılın üçüncü çeyreğinde piyasada olması bekleniyor.  Nexus 7 ile önemli bir Pazar payına sahip olan Google’ın Nexus 8 ile daha agresif bir pazarlama yöntemi uygulayacağı  tahmin ediliyor. 

Samsung Galaxy S5′in Fiyatı Düştü!