Naughty Dog Cinsel Saldırı İddiasına Cevap Verdi

Naughty Dogta Ayrılık Furyası1

Playstation platformunun en önemli oyun yapımcılarından olan Naughty Dog, eski bir çalışanının cinsel saldırı iddiası nedeniyle gündeme gelmişti. Şirketten konuyla alakalı bir açıklama geldi. Açıklamaya ve konunun detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Birkaç gün önce eski bir Naughty Dog çalışanı olan David Ballard, Twitter üzerinden bir iddia ortaya atmıştı.  2015 yılında şirkette çalışırken yöneticisi tarafından cinsel tacize uğradığını iddia eden geliştirici, bunu Sony İnsan Kaynaklarına bildirdikten bir gün sonra ise işten atıldığını söyledi. Şirketin David’e sessiz kalması karşılığında 20.000 dolar vermeyi teklif ettiği de iddia edilenler arasında.

Ünlü oyun yapımcısından kısa süre önce konuyla alakalı bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

“Sosyal medyada Naughty Dog’un eski çalışanlarından David Ballard’ın Naughty Dog’da çalıştığı süre içerisinde cinsel tacize uğradığı iddialarını okuduk. Ballard’ın Naughty Dog veya Sony Interactive Entertainment’ta herhangi bir şekilde tacize uğradığı iddiasında bulunduğuna dair hiçbir kanıt bulamadık. Naughty Dog ve Sony Interactive Entertainment’ta tacizin ve uygunsuz davranışın yeri yoktur. Cinsel taciz ve diğer uygunsuz davranış raporlarını şimdiye kadar hep ciddiye aldık ve almaya devam edeceğiz. Şirketimizde ve Sony Interactive Entertainment’ta çalışan her bir bireye değer veriyoruz. Oyun yaratma tutkumuzu yansıtttığımız çalışma ortamımızın güvenli ve üretken olması bizim için çok büyük önem taşımaktadır.”

Uncharted oyunları ve The Last of Us gibi önemli oyunlarda tam 6 yıl boyunca çalışmış birisinin neden böyle bir iddia ortaya attığı ise kafalarda soru işareti yarattı. Kimin doğru söylediğini şu an için bilmek mümkün olmasa da şirketten ve eski çalışandan açıklamalar gelecek gibi duruyor.

 Wi-Fi’da Devasa Bir Güvenlik Açığı Keşfedildi!