NASA canlı yayını ile kargo taşımaya eşlik edin! Tarihi anlar

tarihin en büyük uzay keşiflerinden

Bütün dünya vatandaşlarının erişimine açık olan NASA canlı yayını ile kargo taşımaya eşlik edebilirsiniz. Hadi gelin detaylara hep birlikte göz atalım

Özellikle de uzay çalışmalarının çok kritik noktalara geldiği şu günlerde NASA canlı yayını ile bunu taçlandırmak istiyor. SpaceX şirketinin gövde gösterisi yapmasını sağlayan NASA, şimdilerde Ruslara fırsat vermek istiyor. Bunu sağlayabilmek için yine soyuz roketleri kullanılacak. Peki bu kuruluş tam olarak nereye gitmeyi düşünüyor?

NASA için adres ISS olacak

Bütün ülkelerin kullanımına açık olan Uluslararası Uzay İstasyonu, NASA tarafından en çok rağbet gösterilen alanlardan birisi. Özellikle uzay faaliyetleri için çok kritik bir öneme sahip olan bu bölge, aynı zamanda bazı sorumluluklar gerektiriyor. Mesela düzenli olarak buralara ihtiyaçlar için kargo taşınması gerekiyor. Kargo taşımasının iki önemli nedeni olduğunu söyleyebiliriz.

NASA canlı yayını

Kargo taşınması ile ilgili birinci en önemli neden buradaki cihazların daha donanımlı çalışmasını sağlamak. Böylece oldukça efektif bir sonuç elde etmek mümkün oluyor. İkinci en önemli nedeni ise hiç şüphesiz astronotların ihtiyacını karşılamak. Bildiğiniz üzere astronotların birçok ihtiyacı oluyor ve onların bu ihtiyaçlarının karşılanması için dünyadan bazı araçların gönderilmesi şart.

NASA tarafından canlı olarak yayınlanacak görsel şöleni sizler de izlemek istiyorsanız bu bağlantıya tıklayın. Normal şartlarda da bağlantıdaki adresten NASA faaliyetlerini takip edebilirsiniz. Yarın yapılması planlanan bu fırlatışı izlerseniz yorumlar bölümünden görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.