CES 2017: Monument ön inceleme

Monument

Monument adlı şirket, 5 binden fazla kişi tarafından desteklenerek 703 bin dolara ulaşarak Kickstarter’da en çok fonlanan Türk girişim oldu. Akıllı depolama çözümü olan Monument’i kurucu ortaklardan biri olan Ercan Erciyes’den dinliyoruz.

Monument, yapay zeka teknolojisinden yararlanarak standart USB disk sürücülerini dünyanın her yerinden cep telefonu, tablet ya da bilgisayar üzerinden erişilebilen, bulut teknolojisinin tüm avantajlarından yararlanan, güvenli bir “kişisel bulut” alanına dönüştürmeye yarıyor.

Monument, ilk bakışta standart harici disklere benzese de yazılımıyla onlardan ayrılıyor. Akıllı yazımı sayesinde dışarıdan bir SD kart ya da bir fotoğraf makinesi bağlandığında tüm fotoğrafları tarih ve yer bilgisine göre kopyalayıp yedekleyen Monument, aynı zamanda sosyal medyadaki fotoğraflarımızı da yedekleyebiliyor. Böylece kullanıcılar tüm fotoğraflarını tek bir noktada depolamış oluyor.

Bu çözümün kutusunun içerisinde sabit bir diskle gelmiyor. Her kullanıcı kendi istediği kapasitede bir disk kullanıp, dilediğinde diski değiştirebiliyor.

Dijital fotoğraflar ve videolar için geliştirilen akıllı depolama cihazı, yapay zeka desteği sayesinde fotoğraf ve videolarınızın içeriğini tanıyabiliyor ve içeriğe göre otomatik gruplandırma yapabiliyor. Aynı isimli mobil uygulaması ile içindeki verilere erişebiliyorsunuz ve fotoğraf ile videolarınızı çeşitlerine göre arayabiliyorsunuz.

Elektronik Mürekkep Akıllı Saat Piyasasına Geri Dönüyor