Mobil Ödemede Yeni Teknoloji:Göz Taramalı Akıllı Telefon

arrowson

Tokyo merkezli teknoloji şirketi olan Fujitsu’dan göz taramalı akıllı telefon geliyor.
Her açıdan hayatımız için büyük kolaylık olan akıllı telefonlardan yapılan mobil alışverişler son zamanlarda giderek artıyor. Ancak kullanıcıları güvenlik açısından şüphede bırakan mobil ödemeler büyük risk taşıyor. Kart bilgilerinizi akıllı telefonunuz aracılığıyla birisiyle paylaşmak ne kadar güvenli olabilir?

Mobil alışveriş için gelen parmak izi okuma sistemi bir çok kullanıcının gözdesi oldu. Böylece kullanıcılar şifre derdinden kurtulmuş oluyorlardı. Ancak teknoloji gün geçtikçe gelişiyor. Parmak izi sistemi bu hıza dayanamayıp eskidi bile denebilir. Şimdilerin trendi ise göz taramalı akıllı telefonlar. Tokyo merkezli teknoloji şirketi olan Fujitsu’dan göz taramalı akıllı telefon yolda.

arrows

 

Bu telefon ile mobil alışverişlerinizi daha güvenilir hale getirebileceksiniz.
Göz taramalı akıllı telefonlar konusunda Vivo ve Samsung’un çalışmaları hala sürüyor. Fujitsu ise bu konuda biraz hızlı çıktı.Şirketin ilk göz taramalı akıllı telefonu Arrows NX F-04G Japonya’da satışa çıkarılmaya hazırlanıyor.Cihaz Japon telekomünikasyon şirketi NTT DOCOMO aracılığıyla kullanıcılarla buluşturulacak. Cihazın göz tarama sistemi mobil ödemelerin yanı sıra telefon kilidini açmada da kullanılabilecek.Cihazınızdan yapacağınız alışverişte ki ödeme kısmında telefonunuzun ön kamerası direkt olarak açılıyor ve sizin kameraya bakmanız ödeme yapmanız için yeterli oluyor.

Arrows NX F-04G cihazının özelliklerine geldiğmizde karşımıza 5,2 inçlik Quad HD erkanlık bir telefon çıkıyor. Android işletim sistemine sahip telefon 2,0 GHz dört çekirdek ve 1,5 GHz dört çekirdek olmak üzere sekiz çekirdekli işlemciyle birlikte kullanıcıların karşısına çıkacak. Telefonun 3 GB RAM özelliği ve 32 GB dahili hafızası bulunacak.Pil gücü ise 3.120 mAh ile bekleyenleri heyecanlandırıyor.Ayrıca üç farklı renk seçeneğiyle birlikte gelecek. Kısa süre içerisinde Japonya’da satışa çıkarılacak olan ilk göz tarama sistemine sahip cihazın diğer ülkelere gelip gelmeyeceği konusunda henüz bir bilgi verilmedi.

Facebook, Instant Articles Özelliğini Duyurdu!